Reflexologia

“Am nazuit cu totii sa ne atintim privirile spre cer dar avand picioarele bine infipte in pamant”

Octavian Goga

 

reflexo2Talpa piciorului este o reflectare fidelă a corpului omenesc, în sensul că pe talpa piciorului se găsesc distribuite terminaţiile unor nervi aflaţi în directă legătură cu organele vitale ale corpului . Reflexoterapia este o tehnică holistică pentru ca priveşte organismul ca pe un întreg. De câte ori terminaţia nervului pe talpă este sensibilă sau chiar dureroasă la apăsare, organul corespunzător este suferind, chiar atunci când încă nu apar simptome vizibile. În acest fel se pot descoperi deja în faza primară boli nebănuite încă.Mai mult chiar, acţionând asupra nervului prin masaj, se reuşeşte vindecarea bolii. Dar şi viceversa: strangulând de-a lungul timpului porţiunile respective de la picior, prin purtarea unei încălţăminte nepotrivite, aducem organului corespunzător congestii, împiedicăm circulaţia normală a sângelui, pe scurt îl îmbolnăvim. Terminaţia nervului se numeşte punct reflex.

Reflexologia este arta stiintifica de diagnosticare si vindecare prin apasarea si stimularea anumitor zone reflexogene situate la nivelul extremitatilor organismului care corespund tuturor organelor si partilor corpului uman.  Este o metoda de reechilibrare energetica care înseamna revenirea la parametrii normali a organismului . Pielea este dotata cu un numar foarte mare de receptori, aflati într-o strânsa interactiune cu sistemul cerebral spinal si cel vegetativ; ea este cea care preia cele mai multe informatii legate de lumea exterioara si le transmite mai departe creierului pentru a fi prelucrate si filtrate prin procesul reflexogen.Starea dezechilibrata a organismului este de obicei rezultatul unei perioade mai indelungate de timp de aceea nu este rezonabil sa se astepte rezolvarea starii dupa doar o singura ora de masaj.

Zonele reflexogene se afla pe intreaga suprafata a corpului uman,in general la extremitatile corpului, fiind mai condensate la nivelul talpilor, palmelor, urechilor, limbii, coloanei vertebrale, fetei, ochilor.Cel mai des reflexoterapia se aplica la nivelul picioarelor,deoarece aici se simt cel mai bine acumularile de toxine,dar si pentru ca s-a ajuns la concluzia ca la acest nivel tratamentul are o mai mare eficienta.Picioarele sunt considerate ca fiind radacinile corpului omenesc si deoarece legile naturii sunt universal,ca si la plante, buna functionare a organismului uman trebuie coordonata si de la radacina.

Zone reflexogenePosibile efecte dupa o sedinta de reflexologie:

  • efectul cel mai des întâlnit este o relaxare totală,pacienții descriind o senzație de descărcare, ușurare, în special la nivelul picioarelor;
  • stări de frig,somn datorită relaxării sau o transpirație excesivă cauzată de emoții
  • urina isi poate schimba mirosul si culoarea
  • transpiratie si cresterea usoara a debitului de secretii
  • febra usoara in cazul unei infectii latenta sau diaree usoara

Durata masajului este de 40 minute( 20 minute la fiecare picior), durata crescand atunci cand este nevoie sa se insiste mai mult asupra anumitor organe.

Scopul final vizat de aplicarea reflexologiei  este de a echilibra energia corporală. Atunci când această energie este echilibrată, sistemul nervos este relaxat, muşchii sunt destinşi, iar oasele şi-au recăpătat poziţia normală. V-aţi dinamizat astfel corpul şi simţiţi mai bine energia care circulă prin el. Inţelepciunea primitivă adormită în subconştientul dumneavoastră se va trezi, ceea ce vă va permite să vă armonizaţi existenţa, să vă ridicaţi nivelul de conştiinţă şi să progresaţi.
Adesea, reflexologia permite eliminarea anumitor dureri, fără medicaţie. Durerile de origine fizică sau emoţională sunt expresia stagnării energiei, iar reflexologia deblochează această congestie energetică şi suprimă astfel senzaţia dureroasă. Persoanele cele mai puţin echilibrate vor obţine rezultatele cele mai remarcabile, în timp ce persoanele cu o sănătate bună se vor simţi calme şi destinse. Aveţi încredere în forţele vieţii, care ştiu mai bine decât oricine să se orienteze în interiorul corpului dumneavoastră şi să provoace în el schimbări benefice.

In cele ce urmează, veţi găsi enumerate bolile cele mai obişnuite cu indicarea zonelor reflexogene ce trebuie masate : Afectiuni care se trateaza prin masajul reflexogen

 

 

 

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *