Tratarea pinealei si a pituitarei(epifiza si hipofiza)

ochiul lui HorusIn acest articol veti gasi:
• descrierea sumara a glandei pituitare si pineale si a hormonilor secretati
• cauzele subtile ale dezechilibrelor pe glandele pineala si pituitara
• metode de tratament: prin masaj reflexogen specific, prin exercitii fizice specifice, prin ascultarea anumitor frecvente si consumarea anumitor bauturi benefice
• cateva afectiuni

 

Glanda Pineala(epifiza)

Epifiza sau glanda pineala are forma unui con de pin, mai dezvoltata in copilarie si adolescenta, dupa care involueaza. Ea secreta melatonina care actioneaza asupra gonadelor. Este situata deasupra hipofizei, între cele doua emisfere cerebrale. Functia epifizei a constituit una dintre cele mai dezbatute probleme ale endocrinologiei .Glanda pineala are legatura cu centrul de energie coronal coronal Sahasrara. Este cea mai importanta oglinda a EULUI si contine energiile din 6 alte centre de energie.Este legata direct de :”Eu Sunt”si de cele mai inalte grade de constiinta. Glanda pineala este in relatie cu vocea interioara ,cu cautarea spirituala.

Gestioneaza tot ceea ce tine de aspectele existentiale. Aduna toate informatiile si le pune in contact cu experientele interioare.Astfel puteam avea o viziune de ansamblu asupra existentei .Cand se afla in dizarmonie indica o non- integrare a EULUI, o lamentare de sine care ne impiedica sa ne implinim.Ne simtim confruntati si in dualitate cunoi insine.Ne producem o violenta. Ne pierdem capacitatea de ne minuna si ne este greu sa ne indeplinim misiunea pe pamant. Nu stim pe ce structuri sa ne construim viata: ne repingem mediul de viata sau chiar viata insasi! Ne este teama ca ne inselam sau ca suntem judecati, mai ales cand este vorba despre alegerea unei cariere. Ne este greu sa integram in viata noastra informatiile subtile pe care le primim si relatia cu timpul ne provoaca o lupta interioara. Traim aspectul spiritual in timp ce suntem deconectati de corpul fizic si de pamant. Avem o angoasa si vedem peste tot aspectele negative.Ne trasam limite si traim intr-un mod artificial si impersonal.

glandeleCand se afla in armonie aceasta glanda aduce calm, seninatate, deschidere de spirit.Simtim prezenta divina si energiile sunt in armonie cu Intregul. Sunt fericiti ca ne aflam pe pamant . Ego-ul face loc Constiintei universale si dualitatea nu mai exista, deoarece existam in present(si nu in viitor sau in trecut)si stim sa ne adaptam in orice situatie. Reprezinta puntea de legatura dintre planurile de constiinta si lumea terestra

Glanda pituitara (hipofiza)

Este legata de centrul de energie al celui de al treilea ochi: Ajna chakra. Hipofiza sau glanda pituitara, desi are numai 500 mg este glanda endocrina cea mai importanta.Are forma si marimea unui bob de fasole si este situata la baza creierului.Are rol in desfasurarea proceselor metabolice si in coordonarea activitatii sistemului endocrin. Hormonii secretati de pituitara  sunt:

STH-hormonul de crestere – stimuleaza cresterea in copilarie si adolescenta
TSH- hormonul stimulator tiroidian
ACTH – hormonii adenocorticotropi – stimuleaza eliberarea de hormoni glucocorticoizi de catre glandele suprarenale
FSH- hormonul foliculostimulant –stimuleaza maturarea oului si eliberarea de estrogen de catre ovar sau producerea de sperma in testicule (Jacques Martel)
LH- hormonul luteinizant – stimuleaza ovulatia si producerea progesteronului de catre ovar sau a testosteronului de catre testicle( FSH si LH se mai numesc si gonadotropine)
Prolactina – stimuleaza producerea de lapte de catre glandele mamare.
Ocitocina – stimuleaza contractia uterului in timpul nasterii si eliberarea laptelui de catre glandele mamare
ADH- vasopresina-hormonul antidiuretic – actioneaza aupra rinichilor pentru a reduce volumul de urina eliberata, asigurand conservarea apei in organism.

Glanda pituitara este o glanda endocrina situate intre sprancene , in spatele radacinii nasului, sub creier, de care depinde in intregime, sub hipotalamus. Este in relatie cu fata, ochii , urechile, nasul , sinusurile , creierul mic si sistemul nervos central. Secreta stimulina , care actioneaza asupra celorlalate glande endocrine si joaca un rol esential in reglarea secretiilor hormonale. Actioneaza asadar ca o glanda conducatoare, in relatie cu celalalte glande ale corpului. Primeste mesaje de la creier si le retransmite glandelor. Aceasta glanda controleaza secretiile endocrine ale tiroidei, ale glandelor corticusprarenale si ale gonadelor(testiculele la barbate si ovarele la femei). Totodata regleaza si ritmul somnului. Hipofiza cauta tot timpul echilibrul. Trateaza toate noile experiente si noutatile primite in raport cu toate informatiile stocate de-a lungul existentei noastre. Face posibile marile transformari interioare atata timp cat ramanem deschisi fata de schimbare, in loc sa ne opunem din teama de necunoscut. Buna sa functionare ajuta la echilibrarea planurului rational si intuitiv(Yin si Yang). Mai multe aici.

12 Comments

 • Ana Posted October 27, 2013 2:10 pm

  Minunate informatiile prezentate. Ce bine ar fi daca tot mai multi oameni ai intelege despre ce este vorba.

  • iulia Posted October 28, 2013 5:31 am

   da, incet incet , tot mai multi oameni sunt deschisi spre intelegere:)

 • Carmen Posted October 30, 2013 9:06 pm

  Informatii utile. Cred ca ati vrea sa stiti ca exista toate aceste remedii homeopate pentru a stimula sau pentru a inhiba procesele glandulare.

  • iulia Posted November 1, 2013 9:47 am

   da, asa este.ce este in acest articol sunt remedii pe care le utilizez pana acum si despre care pot sa scriu:)

 • Trackback: Ce ne spun dezechilibrele pe glande si cum puteam trata II–Timus si Tiroida |
 • margareta Posted November 3, 2013 9:07 pm

  am devenit gigant AJUTOOOOOR

 • Mihai Posted November 5, 2013 5:08 pm

  Un artcol bun

 • Mihai Posted November 5, 2013 5:10 pm

  Good

 • Laura Posted November 9, 2013 3:26 pm

  M-a impresionant in mod placut informatia din articolul dv . , felicitari

 • Trackback: Ce ne spun dezechilibrele pe glande si cum putem trata III-Pancreasul |
 • Eugenia Posted January 4, 2014 9:00 pm

  Deosebit de interesante aceste informatii.
  va felicit ca le-ati transmis.

 • Trackback: Orbita microcosmica si respiratia ovariana |

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *