Tratamentul pancreasului

In acest articol veti gasi:

  • descrierea sumara a pancreasului
  • cauzele subtile ale dezechilibrelor pe pancreas
  • metode de tratament: prin masaj reflexogen specific, prin exercitii fizice specifice, prin ascultarea anumitor frecvente(Rife)
  • cateva afectiuni (diabet,indigestie,oboseala cronica,etc)si descrierea zonelor indicate pentru masaj

Pancreasul este situate cam la 10 cm deasupra buricului.Este conectat la centrul de energie al plexului solar care se afla la baza sternului, Manipura . Acesta sintetizeaza enzimele care ajuta la digestia mancarii.Aici este mentinut nivelul de insulina care ajuta la stabilizarea nivelului de zahar in sange. Daca este in dezechilibru poate aparea un diabet sau hipoglicemie.Pancreasul simbolizeaza libertatea , puterea, stapanirea de sine, definitia noastra  despre “eu”.Atunci cand traim  multe emotii, putem avea o dificultate in a digera. Cand aceasta stare se prelungeste si traim o stare de tristete, pute sa avem hipoglicemie(este legata de lipsa de bucurie).

pancreas organeInsulina este principalul hormon cu rol in reglarea functiei energetice a organismului. Aceasta proteina a fost descoperita in 1921 de catre romanul Nicolae Paulescu, profesor al Facultatii de Medicina din Bucuresti. Ea este secretata de celulele Beta din pancreas si cu ajutorul ei, glucoza, principalul combustibil utilizat de catre celule, trece din sange in celule. Absenta acestui hormon din organism nu este compatibila cu supravietuirea.Acest sediu al ego-ului este un centru de energie emotionala, al sentimentelor si este mereu in miscare.

Capteaza vibratiile altora(positive sau negative) care ne influenteaza apoi propria stare.Pancreasul este centrul emotiilor si al dorintelor.Reprezinta capacitatea de a ne exprima si a integra iubirea in interiorul nostru si capacitatea de a gestiona sentimenetele contrarii iubirii(furia de ex) fara sa provocam durere.O dificultatea la nivelul pancreasului indica faptul ca exista o dezordine si o confuzie in emotiile noastre de aceea avem si dificultati la digestie.

Vrem sa pastram controlul si puterea asupra celorlalti, devenim agitati in interior si ne scade respectul fata de noi.Este ca si cum ar exista o lupta interioara in fata obstacolelor, ne este teama de noile provocari si ne epuizam in lupta, ceea ce duce la scaderea energiei.Tinem la libertatea noastra. O proasta functionare a pancreasului apare in urma unor evenimente traumatizante , precum pierderea unei fiinte dragi, un soc pe care l-am avut si care ne-a destabilizat.Reprezinta totodata instinctele primare pe care le-am refulat.De multe ori  este vorba de o situatie care pune in discutie un alt membru al familiei si a carei miza consta in dobandirea unei puteri mai mari sau a unor bani(de exemplu in cazul unei mosteniri).Putem fi noi in centrul conflictului (cei care primim reprosurile)sau o alta persoana. O astfel de situatie, in care purtam o povara emotionala poate cauza aparitia unor calculi. Pancreasul este legat de obsesii si de idei rumegate tot timpul, reluam tot timpul aceleasi ganduri fara sa gasim solutii.

Daca traim o situatie greu de inghitit care ni se pare odioasa, oribila si imorala putem ajunge chiar sa avem cancer la pancreas. In acest caz apare revolta, opunerea.

chakreEste important sa ne intrebam: Lasam noile situatii sa ocupe loc in viata noastra sau ne opunem schimbarilor? Care sunt schimbarile sau modificarile pe care le avem de facut pentru a asimila mai usor emotiile interioare? In ce fel acceptam sa primim toate cadourile vietii? Este usor sa ne bucuram cu toate simturile sau refuzam fericirea sub toate aspectele ei, ne simtim nedemni ? Avem tendinta de a fi dispretuitori? Este important sa ne constientizam nevoile si  sa lasam lucrurile sa mearga inainte pentru a cauza ceea ce vrem. Acest lucru ne ajuta sa costientizam ca frica de a ne lipsi ceva nu are sens sa se manifeste deoarece vom trai in abundenta pe toate planurile.

Ar fi indicat sa gasim un echilibru intre ceea ce dam si ceca ce primim, intre munca si timpul liber. Nu avem nevoie sa cautam stimuli artificiali pentru a ne hrani(droguri, mancare, sexualitate), trebuie doar sa invatam sa ne iubim asa cum suntem.Avem nevoie sa ne oferim mici placeri.Mai multe aici.

2 Comments

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *