Tratamentul ovarelor si al testiculelor

 In ultimul  articol din seria despre glandele endocrine veti gasi:

  • descrierea sumara a glandelor gonade(ovare si testicule)
  • cauzele subtile ale dezechilibrelor pentru glandele gonade
  • metode de tratament: prin masaj reflexogen specific, prin exercitii fizice specifice(de tip “broscuta”), prin ascultarea anumitor sunete vindecatoare, consumarea anumitor bauturi, folosirea uleiurilor esentiale pentru aromoterapie, cromoterapie si cristaloterapie
  • afectiuni  si  descrierea zonelor indicate pentru masaj

MuladharaGlandele gonade sunt reprezentate de ovare la femei si testicule la barbati si  corespund centrulului de energie bazal,Muladhara  sau chakra radacina. Funcţia psihică controlata este  voinţa de a supravieţui. Mai controlează instinctul de conservare, starea de siguranţă lăuntrică, increderea in sine , dorinţa de acumulări materiale , profesia sau meseria aleasă. Funcţia fizică controlata este: excreţia, sistemul muscular şi sistemul adipos.Influenţa hormonală este data de  hormonii gonadici. Gonadele produc gametii (spermatozoizii la barbat si ovulele la femei) si hormonii sexuali care combat anorezia mentala , astenia si favorizeaza energia fizica si afectiva.Ovarele produc hormonii sexuali ai femeii, incluzand hormonii steroizi.Estrogenul – regleaza functiile ovariene (ajuta la dezvoltarea ovarelor) si dezvoltarea sanilor la pubertate.Progesteronul – este necesar in mentinerea si dezvoltarea sarcinii, daca aceasta s-a produs.

Inhibina – are un rol important in reglarea ciclul menstrual si in dezvoltarea fetala.

Testiculele produc hormonul testosteron – ajuta la crearea spermei, dezvoltarea caracteristicilor barbatesti si la cresterea dorintei sexuale . Inhibina – are rol in spermatogeneza.

Acest centru este legat de creativitate si reproducere.Cand exista o dizarmonie a gonadelor , sexualitateea este centrata pe o placere egoista si pe e o iubire posesiva.Se pierde contactul cu inocenta copilului interior.Ne lipseste maturitatea si spontaneitatea , nu avem incredere in sexul opus si refuzam tandretea care ni se ofera.Nu avem incredere in noi.Ne iesim foarte repede din fire, ne infuriem fara motiv.Este important sa ne intrebam ce am pierdut , ce ne provoaca o suferinta atat de mare:poate fi vorba despe un copil care a plecat sau a murit la propriu sau la figurat  sau o fiinta draga sau despre un bun material sau o pierdere simbolica de exemplu a iubirii de sine.Nu ne mai simtim creatorul  vietii  noastre  si adoptam o atitudine negativista fata de viata.Cand acest centru este in armonie ne simtim spontani , deschisi relatiilor cu persoanele de sex opus.Acest centru de energie este legat de placere, sub toate aspectele sale si atunci cand se afla in echilibru stim sa ne adaptam situatiilor , viata ne pasioneaza si suntem plini de entuziasm.Ne simtim in largul nostru in tornada vietii fara sa ne opunem .Comunicam cu incredere , nu avem prejudecati , ne acceptam in intregime ca barbat sau ca femeie.Acceptam sa ne lasam fricile la o parte si ne construim increderea in noi insine si in viata. Chakra radacina este mandala patrata a pamantului , “mula” insemnand radacina iar “adhara” :suport.

Perturbatiile  din aceasta zona se manifesta in mai multe moduri dintre care 3 ar fi :

1.senzatia ca ti se taie picioarele si vrei sa te sprijini.In general persoanele de care au acest tip de perturbare se trezesc dimineata ca dintr-o anestezie generala, fac  eforturi sa se ridice si doresc sa stea culcate cat mai mult.

2.tulburari de sexualitate: impotenta ,frigiditatea, sterilitate.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *