Ce ne spun si cum tratam dereglarile menstruale

dancing womenSa reinvatam sa privim viata si oamenii de la toate nivelurile constiintei , nu doar prin prisma a ceea ce se vede cu ochiul liber.Problemele legate de menstruatie sunt: amenoreea ,dismenoreea (durere menstruala),sindrom premenstrual (SPM) si metroragie (crestere anormala a abundentei si duratei menstruatiei). Este important de constientizat ca menstruatia este pur si simplu raspunsul corpului la o programare (care bineinteles ca poate fi de-programata daca se doreste acest lucru constient).

Sindromul premenstrual  apare in perioada de dinaintea menstruatiei si se traduce prin nervozitate , dureri de spate de cap sau de burta. Perioada menstruala este pentru aceste femei reamintirea faptului ca traiesc intr-un univers dominat de barbati. Aceasta perioada aduce situatii care ne fac sa ne punem intrebari asupra perceptiei noastre cu privire la relatia cu feminitatea mai ales daca vrem sa reusim profesional. Este posibil sa ne lasam influentate de stereotipiile sociale. Consideram regulile sociale foarte dureroase. Care este rolul nostru? Putem sa ne permitem sa avem, o viata activa si de asemenea sa ne permitem momente de destindere. Este important sa acceptam ceea ce suntem si cum suntem si sa lasam loc evolutiei.

Amenoreea poate fi primara(femeia nu a avut ciclu niciodata ) si secundara(ciclul vine din cand in cand , cu pauze de 3, 6 luni,1 an).Reprezinta absenta sau diminuarea drastica a menstruatiei. Poate fi legata de respingerea feminitatii, de un soc sau de inconvenientele faptului de  a fi femeie.Poate avea o legatura cu o tensiune provenita din cuvintele sau actiunile partenerului sexual.Este posibil sa refuzam la nivel inconstient ceea ce mama noastra a trait in relatia cu tata, respectiv refuz inconstient rolul de a fi doar un “instrument de reproducere”. De aceea este important sa acceptam la nivelul inimii partenerul , sa ii acordam incredere mai ales  daca acesta ne iubeste si este deschis. Acceptam ca viata se exprima prin feminitatea noastra.

Dismenoreea sau durerile menstruale  pot fi legate de culpabilitate si furie. Acestea isi pot gasi sursa intr-o experienta de abuz.Ne refuzam conditia de femeie. Putem fi foarte perfectioniste si ne asteptam ca ceilalti sa fie la fel.Viata afectiva este instabila si ne este teama de viitor. Ne refuzam feminitatea poate chiar sexualitatea, crezand ca este “murdara” sau “plina de pacat”.Este posibil ca femeile cu dismenoree sa fie deceptionate ca nu au ramas insarcinate , daca sunt care isi doresc copii si de aici durerea in fiecare luna.Dificultatile legate de menstruatie isi gasesc adesea originea in rezistenta pe care o avem in fata puterii sexuale sau in fata potentialului matern sau in fata creativitatii. Cu cat persoana este mai trista cu atat menstruatia este mai abundenta.

Este important sa ne impacam ca femeie cu ritmurile corpului si lasam energia sa curga prin noi in mod liber.

 Metroragia este o crestere anormala a abundentei si duratei menstruatiei. Poate proveni de la un fibrom. Exista dificultate in coagularea sangelui, ceva ce nu putem controla, un sentiment ca ceva ne scapa. Are legatura cu neaceptarea faptului de a avea un copil sau cu pierderea bucuriei de a avea un copil datorita infertilitatii sau folosirii unui mijloc de contraceptie. Ne cautam identitatea. Este important sa ne intrebam care este situatia din cuplu sau relatie pe care nu o mai suportam si avem nevoie s-o schimbam? Este important , oricare ar fi situatia sa ne impacam cu ceea ce suntem.

Pt tratamentul reflexogen in amenoreea se urmeaza traseul capului sau traseul hipofizei( pentru ca aceasta glanda este responsabila de secretarea hormonilor care declanseaza menstruatia), apoi al gonadelor ,a ovarelor si uterului.

Timp : 3 minute fiecare emisfera sau 6 minute daca se maseaza impreuna

Miscare: cu policele degetelor mari in sensul acelor de ceasornic sau miscare de du-te vino

Traseu: drept: 1 minut  creier, 1 minut epifiza ,4 minute hipofiza

Stang-1 minut creier , 1 minut epifiza , 4 minute hipofiza

Scop : stimularea secretiei endocrine si o buna coordonare si adaptarea a organismului la tratamentul natural descris mai incolo. Creierul comanda echilibrul endocrin  prin secretia de substante numite peptide care la randul lor controleaza  hipofiza care coordoneaza secretiile tuturor glandelor.

Hipofiza secreta totodata endorfina care este mai puternica de multe ori decat morfina.

Reflexo GonadeSe continua cu zonele reflexe ale gonadelor care se gasesc pe o parte si cealalalt a labei piciorului.

Se continua cu zonele reflexe ale ovarelor se gasesc la jumatatea distantei dintre maleola si calcai pe partea externa a piciorului

Se continua cu zonele reflexe ale uterului care sunt situate intre maleola si calcai pe partea interioara a labei piciorului.

Este necesar sa se urmeze minim 15 sedinte asociate cu tratamentul  descries mai incolo si cu constientizarea cauzelor .Pe masura ce se inainteaza cu tratamentul aceste puncte reflexogene devin foarte dureroase, se poate sa doara si alte puncte de pe meridiane care nu au fost masate pentru ca energia(chi) incepe sa circule.

Ii multumesc d-nei doctor Carmen Niculescu, apifitoterapeut , care a avut daruirea de a cauta si de a oferi aceasta schema de tratament pentru amenoreea functionala:

  1. Gemoderivat de zmeur : 1 monodoza dimineata inainte de micul dejul in ceai
  2. Ora 11 :00 :gemoderivat de rozmarin in ceai
  3. Ora 17:00: lemn dulce, tinctura de marar sau salvie in ceai
  4. Gemoderivat de smochin :1 monodoza seara cu 10 m inaintea cinei in ceai

Adiacent se recomanda  seminte de piersic si inflorescente de salix alba(salcie) si folosirea mararului de orice fel(seminte , proaspat)in mancare.  Mai recomand consumarea  a minim 2 l de Kombucha pe zi , dimineata pe stomacul gol 2 cani si restul pe tot parcursul zilei.

Se fac cure de cate 3 luni, dupa care se face o pauza de 1, 2 saptamani si se continua.

Extras din cartea “Arta de a iubi” de Don Miguel Ruiz( Rugaciune pentru iubirea de sine)

“Astazi , parinte al universului te rugam sa ne ajuti sa ne acceptam exact asa cum suntem , fara sa ne mai judecam. Ajuta-ne sa ne acceptam mintea asa cum este cu toate emotiile sale , cu toate sperantele si visele noastre, cu personalitatea ei , cu felul nostru unic de a fi. Ajuta-ne sa ne acceptam corpul asa cum este, cu toata frumusetea si perfectiunea lui.Ingaduie ca iubirea noastra de sine sa devina atat de puternica incat sa nu ne mai respingem niciodata, incat sa nu ne mai punem niciodata piedici in calea propriei noastre fericiri, a libertatii si iubirii noastre.”

Ocean Rythms

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *