Ritual de infrumusetare

   Masajul  facial cu uleiuri poate face minuni pentru tenul nostru, asociat cu o dieta echilibrata ,evitarea expunerii fetei la stimuli nocivi, odihna , evitarea exceselor si hidratare. In acest articol voi descrie un ritual de frumusete pe care il puteti aplica zilnic seara inainte de culcare cu rezultate extraordinare daca este facut constant. In timpul acestui automaj/masaj este foarte bine sa constientizam miscarile facute asupra fetei  si putem chiar spune in gand diverse afirmatii sau mantre pentru ceea ce ne dorim.

Amestecul de uleiuri se face in felul urmator : 2 parti ulei ricin+1 parte ulei argan+2 parti ulei de masline+1parte ulei nuca cocos. Aceasta combinatie de uleiuri se poate folosi si ca demachiant sau masca fata aplicata pe tenul proaspat curatat cu apa calduta. Se poate folosi totodata ca inlocuitor pentru crema de corp cu efecte de regenerare si hidratare cu efect evident superior cremelor cu chimicale.

Uleiul de argan

Este un foarte bun antiacneic, reechilibreaza productia de sebum. Stopeaza si previne ridurile , este foarte bogat in antioxidanti. Se pot folosi 1,2 picaturi in jurul ochilor seara inainte de culcare daca nu dorim sa facem tot procedeul.

Uleiul de masline

Incetineste procesul de imbatranire al fetei si atenueaza pana la disparitie ridurile fine daca este folosit in fiecare zi.Este foarete bogat in substante care combat radicalii liberi si opresc oxidarea.Are vitamina E.

Uleiul de cocos

Este foarte bun pentru piele, o inmoaie foarte tare, de aceea este recomandat si pt persoanle cu piele uscata. Contine acid lauric si are proprietati antimicrobiene, antifungice.Luat ca supliment intern ajuta la slabire. Are consistenta solida dar se topeste la contact cu pielea. Il putem  folosi pentru a ameliora si preveni ridurile , regenereaza pielea.

Uleiul de ricin

DSCF3758Bogat in acizi grasi nesaturati. Foarte bun pentru pete, puncte negre ,pistruii, excelent pt ten.Usuca tenul de aceea se combina asftfel:

2parti ricin+1 parte alt ulei in caz de  ten gras

1 parte ricin+1 parte alt ulei in caz de  ten gras pentru ten normal

1 parte ricin +2 parti din alte uleiuri  pentru ten uscat

Ricinul este bun pt  impuritati si celalat ulei hidrateaza. Se poate aplica un strat sub ochi inainte de culcare si dimineata se clateste fata.efectele sunt uimitoare dupa 7 zile. Nu mai este necesar sa folosim alte tipuri de creme pe fata sau corp pt ca aceste uleiuri fac minuni.

Masaj se face  stimulator, energic.  Netezirile se fac cu vârful degetelor începând de la linia  mediană a feţei până spre marginile feţei.  Masajul se continuă cu fricţiuni şi ciupituri şi se termină cu mişcări de tapotament percutat.Masajul manual facial sau automasajul se face cu o atenţie sporită la regiunea şi în punctele inervate de trigemen sau spre tample. Este indicat sa facem mişcări de mimică în oglindă sau direct cand ne facem automajaul cu participarea tuturor muşchilor faciali. Este important sa se continue masajul si cu zona decolteului pentru pielea din zona gatului.

Muschii mimicii au  funcţia  de  a  exterioriza  diversele  stări  psihice  legate  de  activitatea  nervoasă  superioară  a encefalului. Tendoanele acestor muşchi sunt alcătuite din ţesut elastic, ceea ce face ca revenirea lor la poziţia iniţială să se desfăşoare lent, armonios.In general, aceşti muşchi se prind cu un capăt de stratul profund al pielii şi cu celălalt capăt pe unul din oasele masivului facial. Majoritatea sunt dispuşi în jurul orificiilor naturale ale feţei:

muşchii orbiculari ai gurii se află în jurul orificiului bucal şi au rolul de a-1 închide

muşchiul pătrat al buzei superioare cu rolul de a ridica buza superioară

muşchiul pătrat al buzei inferioare cu rolul de a coborî buza inferioară

muşchiul buccinator care trage înainte colţul gurii şi măreşte orificiul bucal în sens transversal

• muşchiul orbicular al ochiului aflat în jurul orificiului orbital, cu rolul de a închide pleoapele şi a răspândi lacrimile pe suprafaţa globului ocular

• muşchiul nazal şi muşchiul dilatator al nărilor aflaţi în jurul orificiilor nazale, cu rol constrictor şi dilatator al narelor

muşchii auriculari aflaţi în jurul orificiului auditiv extern care se insera pe pavilionul urechii

muşchiul sprâncenos corugotor care încreţeşte pielea acestei regiuni

•  muşchiul  frontal  dispus  de  la  marginea  orbitală  superioară  în  sus. Aceasta acoperă calota, ajunge în dreptul osului occipital.  Muşchiul frontal încreţeşte fruntea şi ridică sprâncenele şi pielea de pe  baza  nasului,  iar  muşchiul  occipital  întinde  pielea de pe frunte.

 Aici puteti vedea manevrele de masaj facial: http://www.youtube.com/watch?v=V4ANcs7oh9s

Va doresc o piele sanatoasa si luminoasa!

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *