Ce ne spun si cum tratam durerile de spate

Pentru a trata durerile de spate este important sa cunoastem in primul rand cauza subtila care a dus la durere si apoi sa aplicam tratamente prin masaj si alte tehnici .  Totodata este esential sa facem o serie de  exercitii care sa ne ajuta sa mobilizam spatele si sa scapam astfel de durere.

durerea de spateSpatele  reprezinta sprijinul si suportul vietii. O durere de spate indica faptul ca vrem sa ne salvam de ceva lasand acel lucru in spate deoarece ascundem experientele care  ne-au provocat confuzie sau suferinta. De obicei durerile de spate ascund emotii blocate. Ascundem trecutul si ceea ce este necunoscut sau putem ascunde visele si dorintele pe care nu credem ca le putem realiza. Este posibil ca credem ca am primit o lovitura pe la spate sau  ca am fost tradati.

Daca durerea este provocata de o vertebra deplasata este important sa ne intrebam in ce situatie suntem revoltati si  care este idealul la care aspiram ? Un spate suplu si puternic indica o suplete mentala si o deschidere spirituala  spre deosebire de amorteala dorsala care semnifica orgoliu si refuzul de a ceda…

Este important sa acceptam sa vedem si sa exprimam ceea ce ne deranjeaza. Actionand astfel , ne eliberam de povara grea pe care o purtam. Postura indica cum ne sustinem pozitia  in situatiile pe care le intalnim. De obicei cand vrem sa ne sustinem pozitia indreptam spatele iar daca ne este frica sau ne simtim slabi indoim spatele. Cel mai bine este sa constientizam ce e eapasa si sa eliberam energiile retinute in locurile care ne dor. Putem integra dificultatile prin scris, prin dialog si comunicare. De aceea este necesar sa ne exprimam mai mut si sa ne afirmam cand este cazul.

Putem face exercitii de constientizare de indreptare a umerilor stiind ca avem forta necesara pentru a ne realiza proiectele si ca viata ne sustine in fiecare moment.

durere de spatePartea de sus a spatelui corespunde regiunii inimii si centrului de energie cardiac . In aceasta zona se vede cel mai clar daca avem sau nu avem forta in a ne purta emotiile . Durerile de spate sunt legate de primele stadii ale conceptiei, de nevoile de baza si de structura fundamentala a fiintei. Vertebrele cervicale au legatura cu comunicarea si cu gradul de deschidere fata de viata. Naivitatea ne poate face vulnerabili la acest nivel. Vertebrele cervicale C1, C2 si C3 vor fi afectate in mod special daca ne devalorizam la nivelul capacitatilor intelectuale in timp ce vertebrele cervicale situate mai jos vor reactiona la nedreptatea pe care avem impresia ca o traim sau nedreptatea pe care o vedem in jurul nostru .

C1 este prima vertebra cervicala (ATLAS) si foloseste la sprijinirea capului. Daca ne facem prea multe griji cu privire la o situatie sau persoana , daca suntem nelinistiti si avem indoieli ..capul devine mai greu si vertebra C1 va suporta greutate mai mare. Daca suntem rigizi cu privire la o situatie , daca refuzam sa vedem toate aspectele unei situatii, C1 nu va fi capabila sa se intoarca. Vertebra C1 in stare proasta este insotita de obicei de o afectiune care cuprinde capul precum migrenele , vertij ,depresie. De accea este esential sa acceptam si ne ascultam interiorul , sa ne pastram spiritul deschis , sa aducem mai mult calm in viata noastra pnetru a diminua activitatea cerebrala  reusind astfel sa vedem realitatea sub a lumina noua, cu mai multa incredere.

C2 mai este numita AXIS si este pivotul care o ajuta pe C1 sa se miste.Este in legatura cu principalele organe de simt, ochii, nasul, urechile , gura. C2 este afectata de situatiile in care traim o etapa in care ne punem multe intrebari referitoare  la traiectoria personala si la rolul pe care il joaca spiritualitatea in viata noastra.

C3 este solitara . Daca avem o afectiune a acestei vertebre avem impresia ca trebuie sa ne descurcam singuri. Ne retragem in noi insine , traind ca intr-o carapace  si evitam orice fel de contact sau comunicare.

C4,C5,C6 sunt localizate la nivelul tiroidei care joaca un rol esential in limbaj . Aceste vertebre sufera la orice forma de dizarmonie legata de comunicare .

C7 este influentata de partea noastra morala ,de credinte si de justitie. Dca traim in armonie cu legile naturii, daca ascultam mesajele pe care ni le transmite corpul si viata , C7 va fi intr-o stare buna. Este important sa discernem ce este bun pentru noi fata de ceea ce este mai putin bun.

coloanaMijlocul spatelui reprezinta regiunea toracica a corpului, cuprinsa intre inima si vertegbrele lombare. Durerile in acaesta zona semnifica culpabilitatea emotionala si afectiva  . Avem nevoie de ajutor si de incurajare sa ne conectam la interioul nostru . A cere ajutor este semn de curaj . A fi in contact cu fiinta noastra interioara inseamna sa alegem sa traim mai bine situatiile din viata noastra.

Zona lombara este situata de la mijloc pana al coccis , este asociata cu durerea de rinichi si face parte din sistemul de sustinere.Partea de jos a spatelui simbolizeaza siguranta  si increderea noastra in viata . Durerile din aceasta zona arata nesiguranta legata de  munca, bani si bunuri dar si nesiguranta afectiva.  Nu ne simtim sustinuti. Este important sa constientizam ca singurul sprijin vine de la noi insine si sa nu-i acuzam pe ceilalti pentru problemele noastra. Este important sa ne acordam o perioada de odihna in care vom profita pentru a observa ce se petrece in viata noastara si pentru a ne redefini prioritatile . Pentru ameliorarea durerii in aceasta zona putem tine o pernuta cu apa incalzita la spate.

In cazul in care ne sunt afectate cele 5 vertebre sacre sau cele 4 vertebre ale coccisului este posibil sa avem impresia ca nu avem coloana vertebrala si ca avem nevoie de cineva sau ceva pentru a ne sustine. Suntem pusi la incercare de catre viata pentru a ne cunoaste nivelul de integritate si onestitate.

Coccisul este in legatura cu chackra radacina , sediul supravietuirii. Reprezinta baza sexualitatii si indeplinirea adecvata a nevoilor de baza :sexualitate, hrana , adapost , protectie si iubire. Coccisul este format din 4 vertebre sudate una de alta iar o durere in aceasta zona ne indica  ca  simtim ca nu valoram prea mult. Deoarece coccisul este legat de muladhara este important sa constientizam sentimentele de neliniste pe care le avem fata de nevoile de baza si sa recunoastem  ca suntem in masura sa ne asiguram propria viata.

In vazul unei fracturi a unei vertebre este rezultatul unei revolte interioare, o reactie la inflexibilitatea mentala legata de autoritate. Gandurile sunt rigide , refuzam sa ne adaptam unor noi idei . Ne simtim prinsi intr-o situatie si trebuie sa mergem inainte pentru a ne elibera . Ne acceptam atitudinile din prezent stiind ca le putem schimba.

Ca si tratament putem urma o serie de sedinte prin care se efectueaza masajul spatelui si a zonelor afectate prin manevre specifice , masaj periostal, exercitii de intindere a coloanei . Se pot aplica ventuze in zona cervicala(cea mai afectata de pozitia incorecta in fata calculatorului) si nu numai , se poate face si  scrapping .

Ca si exercitii fizice mai jos gasiti 2 serii extrem de utile pentru durerile de  gat, umeri si spate.

seria 1:

seria 2

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *