Orbita microcosmica si respiratia ovariana

canalele

Fiecare dintre noi are acelasi corp, cu aceleasi canale energetice. 

Este mult mai usor sa ne cultivam energia daca intelegem caile principale de circulatie ale energiei in corpul nostru , sau asa numitele meridiane energetice. Sistemul nervos este foarte complex si poate directiona energia acolo unde este nevoie  daca dorim sa ne educam in acest sens.

Procesul respiratiei ovariene scoate energia din ovul, deci daca vom invata sa o utilizam  vom avea parte de o energie suficient de mare pentru a crea viata ceea ce inseamna enorm de mult.

Prin practica indelungata a meditatiei , practicantii isi pot da seama cum energia circula intr-o miscare circulara in corp , precum o curea in jurul unui centru energetic principal pe care il avem  in ombilic.

Avem 2 canale energetice prin care circula energia foarte puternic: canalul Guvernator si canalul de Conceptie.

Canalul  Yin sau de Conceptie incepe de la baza trunchiului la mijlocul distantei dintre vagin si anus, in punctul perineal. Se indreapta apoi in  sus spre cap prin extremitatea clitoridiana , organele abdominale , inima si gat si se termina in varful limbii.

Canalul Guvernator sau Yang porneste din acelasi loc ca si cel Yin si circula de la perineu inspre “coada de cal” si prin coloana vertebrala spre creier dupa care se intoarce in cerul gurii.

Limba este asemenea unui comutator care conecteaza cele 2 curente .Cand atingem limba cu cerul gurii , chiar in spatele dintilor din partea superioara, energia circula perfect de-a lungul coloanei apoi coboara si iarasi urca. Astfel cele 2 canale formeaza un singur circuit de energie, hranind organele interne si dand astfel posibilitatea de vindecare si functionare optima a organismului. Circulatia energiei prin aceste  puncte energetice este denumita Orbita Microcosmica.

Beneficiile Orbitei Microcosmice nu se limiteaza doar la facilitarea fluxului de energie sexuala generata in ovare la femei  ci includ si prevenirea imbatranirii , vindecarea bolilor de la tensiune arteriala crecuta la insomnie si dureri de cap pana la artrita. Energia care circula in Orbita Microcosmica este oricand disponibila atunci cand avem nevoie de ea.  Dupa deschiderea canalului energetic microcosmic, este important sa-l mentinem inafara blocajelor fizice sau mentale, permitand prin aceasta pomparea unei cantitati mari de energie de-a lungul coloanei vertebrale. Atunci cand canalele sunt blocate prin tensionare, energia ovariana nu se mai poate ridica la creier  si nu mai poate hrani organele interne.

Cea mai usoara cale de deschidere a canalului energiei microcosmice este aceea de a medita timp de cateva minute in fiecare dimineata pt a va relaxa si a incepe sa constientizati orbita miscrocosmica .Permiteti energiei sa-si completeze drumul prin urmarirea mentala a fluxului. Incepeti din ochi si urmariti cu atentie cum energia  coboara de-a lungul fruntii prin limba, gat, piept si ombilic si cum urca apoi de la coccis si coloana vertebrala pana la cap. La inceput vi se va parea ca nu se intampla nimic , doar ca eventual curentul ajunge in anumite locuri incalzindu-le. Cheia este sa va relaxati si sa duceti mintea exact in zona asupra careia meditati in fiecare moment. Putem vizualiza mental imaginea zonei asupra careia meditam. Relaxati- va si lasati energia sa circule de-a lungul unui circuit normal pana in punctul dorit, ca de exemplu pana la ombilic, perineu, etc. Chiar daca nu reusiti sa practicati zilnic meditatia si circulatia prin orbita microcosmica, simplu fapt de a uni limba in centrul gurii si de a constientiza aceasta orbita cand mergeti, cand lucrati,etc va va ajuta in mod automat.

Ovarele unei fetite sunt imature, mici si netede dar ele contin deja forta necesara creerii celor 300-500 ovule pe care le va produce in anii reproducerii, plus o rezerva de 450000 de ovule potentiale. Prin practicarea respiratiei ovariene se pot produce modificari importante ale ciclului menstrual precum si multe ameliorari ale vietii unei femei in general.  Atunci cand o femeie are deja copii dar nu mai doreste altii, corpul ei coninua sa produca in mod ciclic energie ovariana. Aceasta energie poate fi conservata prin transformarea ei intr-o alta forma care poate fi folosita pentru vindecare.

Dupa menstruatie  ovarul pune in actiune cateva ovule imature din care de obicei unul ajunge sa se maturizeze complet. Inconjurat de o substanta flasca , el se desprinde de ovar . Aceasta perioada de la sfarsitul sangerari pana la ovulatie reprezinta maximum de putere ovariana.

 

Dupa ovulatie zona rupta a ovarului se reface formand corpul luteal sau corpul galben. Acesta produce progesteronul, a carui functie este de a consolida uterul. Daca ovulul se intalneste cu o celula spermatica si incepe sarcina , progesteronul va continua sa fie secretat pe toata durata sarcinii. Daca nu se produce fertilizarea , ovarul va produce estrogenul care va porni ciclul menstrual

Perioada dintre menstruatie si ovulatie este cea mai buna pt practicarea respiratiei ovarien  continuare practiciii dupa aceasta perioada fiind optionala. 

respiratia ovariana Practica respiratiei ovariene implica o usoara contractie a muschiului chi (muschiul pubococcigian) cu delicatete. Constientizam ambele ovare , adunam energie in palatul ovarian  , transmitem energia prin uter la perineu si de acolo spre creier dupa care, folosindu-ne limba drept comutator o coboram spre ombilic unde va fi stocata. Apoi contractam si ridicam partea frontala a perineuluu si facem o mica pauza retinand respiratia si energia in acest punct. Inspirati in etape scurte , imaginati-va ca inchideti bine iesirile si concentrati-va  asupra retinerii energiei ovarelor in partea frontala a perineului. Expirati si reveniti la ovare mentinand insa o parte a atentiei asupra perineului pentru a retine energia pe care ati adus-o acolo.

De-a lungul coloanei sunt puncte prin care energia densa a ovarelor circula mai greu , aceste puncte fiind ca niste porti: sacrul, T11(centrul energetic al glandelor suprarenale ,aici se situeaza si Poarta vietii), vertebra C7 , perna lui Jade(la baza craniului). Cand simtiti ca energia a ajuns la C7, impingeti usor dinspre stern spre spate simtind cum C7 si umerii se vor activa ridicand astfel energia. Aceasta actiune va activa timusul care in felul acesta isi va spori forta de ridicare a energiei. Expirati, relaxand sacrul , T11 si gatul lasandu-le sa revina la pozitia normala.Daca nu reusiti reintoarceti-va mereu la sursa de energie pentru a o putea trimite la centrii superiori. O data cu practica veti constata ca puteti retine respiratia din ce in ce mai mult.

Dupa ce energia s-a ridicat prin perna lui Jade, urmatorul punct este  in centrul capului(chackra coroana, care adaposteste glanda pineala , epifiza)

cerul guriiDin varful capului aduceti energia in zona celui de al 3-lea ochi, in ochi, atingeti cerul guri cu limba pentru ca energia sa coboare, in interiorul nasului , prin limba spre gat si inima. Retineti un pic energia in inima simtind cum se umple de dragoste , bucurie si pace .Coborati apoi in plexul solar si in ombilic. Adunati energia astfel colectata in ombilic. Ombilicul are capacitatea de a manipula in siguranta excesul de energie generat de ovare. Reluati de la capat si stocati tot in ombilic.

Energia ovarelor este simtita ca ceva cald de obicei. Energia este  rece este in cazul femeilor cu probleme menstruale. Senzatiile pe care le simtiti pot varia cu timpul. Ceea ce este important este faptul ca energia calda trebuie pusa in circulatie si nu stocata in creier. O sedinta de respiratie ovariana poate dura cam 10 minute. Daca este practicata de 4 -7 ori pe saptamana produce vizibile modificari ale ciclului menstrual, la reducerea sangerarii, crampelor si durerii in zona sanilor. Ciclul menstrual inceteaza daca se practica respiratia ovariana timp indelungat. S-a constatat că aplicarea acestor tehnici are efecte extraordinare şi în cazurile de incontinenţă urinară, vaginită, cistită, constipaţie, sterilitate, frigiditate. Folositi mai degraba forta mentala decat cea fizica atunci cand exersati si ghidati-va dupa senzatia de caldura.Amintiti-va sa readuceti energia in ombilic doarece acesta este locul ideal pt inmagazinarea energiei vitale calde.

La inceput practicati respiratia ovariana din “statie” in “statie” pana simtiti cum canalul guvernator(din spate) se deschide . O data cu stapanirea acestui proces , energia ovariana se va ridica imediat la creier la contractia muschiului chi.

Foarte multe informatii utile si exercitii referitoare la orbita microcosmica , respiratia ovariana si transformarea energiei ovarelor  puteti gasi in lucrarile lui Mantak Chia, maestru taoist si a sotie sale, Maneewan Chia .

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *