Cum sa ne ascultam corpul (&events)

Chiar daca iei decizia de a mânca natural si  bio, toate toxinele care se acumuleaza în corp au nevoie sa fie eliminate.Stresul, chiar daca este de natura psihologica, se dovedeste a fi un factor care ne afecteaza mult corpul, deoarece contribuie la acumularea toxinelor. Orice forma de stres este asociat cu frica. În momentul în care ne este frica, glandele suprarenale produc adrenalina, care îsi extrage energia necesara din tesuturi si organe, pentru a ne ajuta sa facem fata acelei frici. Apoi  urmeaza celelalte simptome, pulsul foarte rapid, respiratia accelerata, batai de inima foarte rapide etc.Iar când frica nu este reala- adica nu exista un pericol real pentru viata noastra, deci este imaginara, aceasta energie nu este folosita fizic pentru a ne apara si ramâne blocata încorpul nostru, afectându-ne astfel întreg sistemul.O activitate fizica regulata – de cel putin 4 sau 5 ori pe saptamâna – este o modalitate de a ajuta corpul sa se elibereze de acest surplus de toxine.

De altfel, aceasta este una dintre nevoile primare ale corpului. Exercitiile fizice ajuta nu numai la detoxifierea organismului, dar si la întarirea acestuia, ascultând una din nevoile lui de baza, miscarea fiind un mijloc excelent de defulare. La inceput este mai greu dar puteti alege ceva care va face cu adevarat sa va simtiti bine: alergat pe banda sau in aer liber, bicicleta la o sala de fitness sau in aer liber, dans , zumba , yoga  , cardio, aerobic, tenis, inot,etc.O zi petrecuta la birou si apoi o seara în fata televizorului, nu este deloc un obicei natural, corpul are nevoie de ajutor. Recunosc faptul ca, sa te trezesti de dimineata sa faci sport sau dupa o zi grea de munca, nu este neaparat o decizie usor de luat si de respectat. Cel mai greu este momentul în care iei hotarârea. Dupa ce începem, suntem mândri de decizia noastra. Putem simti cât de fericit este corpul nostru. Daca esti genul de persoana care se disciplineaza mai greu si îsi uita repede dispozitia buna, în loc sa îti faci reprosuri, sa te culpabilizezi, acorda-ti timpul necesar pentru ca miscarea sa devina un obicei foarte bine ancorat în tine.Cei care de obicei renunta pe parcurs, sunt cei care la început cer foarte mult de la ei. Poti sa începi sa faci sport de doua ori pe saptamâna, timp de o luna, apoi treptat, câte o zi pe saptamâna, în fiecare luna. Astfel, va fi mai putin drastic si mai motivant. De asemenea, este recomandat sa încerci diferite exercitii fizice, precum yoga sau cele ce se pot practica cu aparatele de întretinere, pentru a le descoperi pe cele care îti plac cel mai mult.De asemenea, alegerea unor exercitii sau aparate variate este o idee foarte buna deoarece fiecare dintre acestea antreneaza grupe de muschi diferite.

Exercitiul fizic prin excelenta ramâne mersul de jos, deoarece antreneaza toti muschii corpului si în acelasi timp realizeaza un masaj al organelor interne.Când te simti vinovat pentru ca ai mâncat un anumit aliment, trebuie sa folosesti aceasta situatie pentru a constientiza faptul ca, adevarata culpabilitate provine din cu totul alt lucru decât alimentatia. Observând ce se întâmpla imediat dupa aceea, vei descoperi ca te simti vinovat pentru altceva. Astfel vei putea lucra pe sursa problemei, nu doar la nivelul alimentatiei. Daca nu crezi în consistenta acestei teorii si în faptul ca cele trei corpuri sunt reflectarea fiecaruia dintre ele, îti va fi greu sa folosesti mijloacele propuse aici. În general, o perioada de trei luni de încercari se dovedeste a fi suficienta pentru a vedea daca o metoda ne convine sau nu.Daca te numeri printre cei care au îndoieli, de ce sa nu îti oferi sansa de a încerca? Cine stie? Poate vei obtine rezultate excelente

Prin respiratie, miscare  si intentie echilibram foarte armonios si emisferele cerebrale şi obţinem balanta mult dorită între creier şi inimă.Este necesar sa avem răbdare cu corpul nostru care nu este poate atât de graţios pe cât ne-am dori tot timpul însă este extraordinar.

https://iulianaandronache.ro/event/practica-exercitii-energetice-vineri-24-03-2017/

https://iulianaandronache.ro/event/practica-exercitii-energetice-sambata-25-03-2017/

https://iulianaandronache.ro/event/practica-exercitii-energetice-duminica-26-02-2017/

Inscrieri la telefon :0762/680648(Iuliana) sau email la contact@iulianaandronache.ro.

Va invit la cate 4 intalniri pe luna corespunzatoare celor 4 faze ale lunii in care sa lucram impreuna pentru a beneficia la maxim de ceea ce suntem , sa impartasim , sa ne “aducem aminte” , sa povestim, sa ne sprijinim, sa invatam sa manifestam ce ne dorim cu adevarat / sa facem ritualuri practice impreuna (si personalizat). Sunt aproximativ 4 ani de cand ma bucur de darurile calendarului lunar al feminitatii in viata mea , in fiecare zi invat ceva nou iar pentru 2017 imi propun ca impreuna cu voi sa construim un cerc de putere, intr-un mediu echilibrat, in care fiecare dintre noi sa-si gasesca locul si calea.

Veti primi la fiecare intalnire fise de lucru si diverse obiecte cu care vom lucra .   Sunteti invitatI sa participati la toate intalnirile insa in functie de timpul pe care doriti sa-l alocati pentru aceasta activitate puteti alege sa participati la minim 2 intalniri pe luna. Fiecare intalnire va dura in jur de 2h .

https://iulianaandronache.ro/event/calendar-lunar-2017-luna-noua-in-berbec-28-03-2017/

Inscrieri la telefon :0762/680648(Iuliana) sau email la contact@iulianaandronache.ro.

Week-end placut 🙂

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *