Sunete vindecatoare (traditia taoista) +Video Practica

Va propun practica sunetelor vindecatoare din traditia taoista pentru a ne armoniza si pentru a ajuta organele noastre interne care se supraincalzesc pe timpul zilei (de preferat aceasta practica se face seara).

1. Sunetul Plămânilor: Sssss
Culoare: Alb
Sentiment :Încredere
Se ridică braţele cu palmele în sus, se emite sunetul şi apoi palmele se aduc spre piept

2. Sunetul inimii: Haaa
Culoare: Roşu
Sentiment: Iubire
Se ridică braţele spre dreata cu palmele în sus, se emite sunetul apoi se poziţionează palmele în stânga , deasupra zonei inimii
Pentru vindecarea furiei pe care nu o manifestam ca şi femei pentru că am fost învăţate de multe ori să ne abţinem şi să nu ne exprimăm furia într-un mod sănătos va recomand exerciţiul ficatului şi al treilea sunet vindecător din medicina tradiţională chineza.

3. Organ asociat ficatului: vezica biliară
Element: lemn
Anotimp: primăvara
Emoţii negative: furie, agresiune
Emoţii pozitive :bunătate, autodezvoltare, simţul identităţii de sine
Sunetul : Şşşşşşş
Părţile corpului: partea interioară a picioarelor, vintre, diafragmă, coaste
Simţuri:ochi, vedere, lacrimi
Gust: acru
Culoare: verde
Ficatul domina primăvara. Lemnul este elementul său şi verdele este culoarea sa. Emoţia negativă este furia. Emoţia pozitivă este bunătatea. Ficatul este deosebit de important pentru ca are foarte multe functii .
Practica sunetului vindecător al ficatului (maestrul taoist Mantak Chia) :
Axiomă taoistă:”Dacă ai făcut sunetul ficatului de 30 ori şi încă eşti supărat pe cineva, ai dreptul să-l pălmuieşti”.
1. Conştientizaţi ficatul şi simţiţi legătura între ochi şi ficat
2. Plasaţi braţele în lateral , cu palmele spre exterior. Inspiraţi profund şi ridicaţi încet braţele deasupra capului urmărindu-le cu privirea
3. Întrepătrundeţi degetele şi rotiţi palmele în sus, spre tavan. Împingeţi în sus podul palmelor şi simţiţi întinderea dintre braţe şi umeri. Aplecaţi-vă puţin spre stânga, exercitând o uşoară întindere a ficatului.
4. Expiraţi emiţând subvocal sunetul :”Şşşşşşş” . Din nou , vizualizaţi şi simţiţi cum membrană care înconjoară ficatul se comprimă şi elimina căldura excesivă şi furia.
5.După ce aţi expirat complet, desfaceţi mâinile şi inspiraţi încet în ficat presând podul palmelor spre exterior.Imaginaţi-vă calitatea verde strălucitoare a bunătăţii pătrunzând în ficat.
4.Sunetul pentru splină, stomac şi pancreas: Huuu
Culoare: auriu
Sentiment:Mulţumire, pace
Se apleacă trunchiul în faţă în timp ce degetele apasă sub rebordurile costale din stânga şi se emite sunetul

5.Sunetul rinichilor: Chiuuuu
Culoare: Albastru
Sentiment: Curaj
Se ţin palmele pe zona rinichilor şi apoi se cuprind genunchii şi se emite sunetul

6.Sunetul pentru meridianul triplu încălzitor: Hiiiii
Culoare: –
Sentiment : Bine, totul funcţionează perfect
Se intind picioarele şi se ridică braţele, apoi se trece prin aer cu palmele aliniate la vârfuri peste trunchi şi bazin în timp ce se emite sunetul
La nivelul corpului fizic furia este asociată cu ficatul (elementul Lemn din medicina tradiţională chineza). Un ficat slăbit se poate datora fie la prea puţină Apă , fie la prea mult Foc pe care nu-l mai poate hrăni . Unul dintre modurile cele mai sănătoase de a scăpa de furie pe care le-am experimentat eu până acum este sportul, mişcarea ce ţine de corpul fizic…În funcţie de tipul de personalitate putem alege un sport mai marţial , fie dansam până la epuizare, fie alergam , fie facem box sau orice alt gen care ni se potriveşte. În zilele noastre şi în jungla oraşului din păcate nici nu este foarte greu să te înfurii … chiar şi pentru persoanele care lucrează mult cu ele însele în a-şi păstra calmul. Pentru că au fost momente în viaţa noastră în care ne-am exprimat furia într-un mod eronat şi am produs într-un fel sau altul suferinţa celorlalţi de multe ori furia este asociată cu ruşinea. Însă..furia în sine nu este rea cum nimic pe lumea asta nu este bun sau rău…ci doar ESTE şi atât. Ar fi chiar culmea ca o mamă să nu se înfurie de exemplu când copilul îi este tratat nedrept. Ceea ce mă sperie pe mine mai tare decât exprimarea nepotrivită a furiei şi oamenii furioşi care clar sunt în suferinţa dar măcar nu-şi distrug ei ficaţii este să văd furia ascunsă sub preş şi dat ignore …aceasta sigur va produce mult mai multă durere şi în timp boala . Oamenii care aleg să-şi exprime furia prin cuvinte dure pot crea de asemenea foarte multă suferinţă. Cuvintele sunt printre cele mai înalte forme de creaţie date omului şi ar “trebui” să le folosim cu foarte mare grijă.

Atunci când sunteţi obosite şi fără chef alegeţi să a odihniţi sau să vă deconectaţi aşa cum ştiţi mai bine(de exemplu să staţi în pat şi doar să ascultaţi muzica preferată), nu vă forţaţi nici organismal şi nici creierul pentru că veţi obţine rezultate mult mai bune când sunteţi odihnite decât când sunteţi de-focusate.

Video pentru practica:

Sunete vindecatoare

Pentru mai multe detalii despre practica si masajul terapeutic puteti consulta:

http://iulianaandronache.ro/shop/

Spor in toate  🙂

 

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *