Calendarul lunar al fertilitatii

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au conştientizat ca fac parte din natură şi au studiat cum sa fie mai aproape de aceasta Unii dintre cei mai mari maeştri au spus ca natura le-a fost cel mai mare profesor şi au învăţat cum să traiască în armonie cu natura şi să transceadă condiţia umană ascultând de Vânt, de Ploaie şi de Pamânt.

Avem diverse cicluri pornind de la ciclurile mari, ale anotimpurilor, ale mareelor până la cele mai fine cum ar fi ciclul zodiilor care au fost numite impulsuri de forţe . Astfel oamenii au observat că se manifestă anumite schimbări şi anumite influenţe de la “impuls de forţă “ la celălalt. Unul dintre cele mai fine astfel de cicluri este dat de Lună. Ea a fost asociată cu feminitatea , cu yin-ul ascuns şi a fost obiectul de studiu al diverselor tradiţii care au asociat femeia cu Zeiţa.

Calendarul lunii ne ajută sa fim mai aproape de ritmurile naturii care ne dau ciclurile de creştere , de descreştere , de înnoire şi de plenitudine , de semănat şi de cules , de înnaintat şi de retras.

Astfel învătam sa facem lucrurile la momentul potrivit în toate pornind de la îngrijirea corpului (vehicolul nostru pe acest Pamânt), ingrijirea casei , utilizarea alimentelor potrivite în nutriţie , aromoterapie, folosirea afirmaţiilor şi a pietrelor preţioase.Faptul ca luna este strans legata de feminitate este mai mult decat o simpla metafora . Si este mult mai mult decat o simpla metafora pentru ca milioane de femei de pe aceasta planeta sufera de dereglari, dureri si multe alte probleme ce tin de ciclul lor lunar. Aceste faze ale ciclului (faza foliculara, faza ovulatorie, faza luteala si menstruatia propriu zisa) sunt corelate cu fazele lunii : luna noua, luna in crestere, luna in descrestre si luna plina. Intelegand aceste faze si toate schimbarile hormonale care au loc in corpul nostru lucrurile devin mult mai simple si mult mai clare. Utilizand in fiecare zi calendarul lunar si punand in practica indicatiile pentru fiecare zi devenim mult mai constiente de noi si de ce are sa ne transmita corpul nostru . Multe femei care folosesc calendarul lunar au observat ca acesta ne invata cand sa facem lucrurile la momentul potrivit in functie de zodia prin care trece luna in fiecare zi cu corpul nostru, cu casa noastra si cu gradina.

Femeile au folosit luna pentru a urmari ciclul de mii de ani . Astfel au aparut si primele calendare. Femeile din China au stabilit un calendar lunar acum peste 3000 de ani. Inainte anul era format din 13 luni lunare (de 28 de zile) adica 364 de zile plus o zi . Când creștinismul a luat ființă, implicit s-au diminut si vechile căi in care femile erau mult mai aproape de natura . Calendarul lunar a fost inlocuit de calendarul roman Solar, care este ceea ce majoritatea societăților occidentale urmează acum. Lunile sunt schimbătoare în lungime acum : 28, 29, 30 sau 31 de zile, în funcție de care lună este și luna și fazele ei nu se mai potrivesc atat de perfect în sistem.De acest lucru, precum și de multe altele multe femei pur și simplu nu -si mai “amintesc ” sau nu mai acorda atenție atât de mult .

Înainte de electricitate, femeile ovulau atunci când luna era plină, si sangearu când era intuneric (era luna noua). Asta pentru ca glanda pineală din creierul nostru trimite mesaje la ovarele noastre, sub forma de hormoni, pentru a elibera un ou pe baza cantitatii de lumină pe care simturile noastre cerebrale o detecteaza noaptea când dormim. La punctul cu cea mai lumina în noapte, luna plină, suntem “programate” să ovulam. Femeile care sunt mai putin expuse luminii artificiale noaptea sunt mai susceptibile de a fi în sincronizare cu luna, la fel ca și femeile care trăiesc în culturile primitive. Ovulatia la luna plină înseamnă menstruatie la luna noua, în momentul în care energia este orientata mai spre interior oricum.

Ciclul menstrual este in medie același ca și ciclul lunar de 28 zile. Viața modernă cu lumina artificială și nopțile în mod constant luminate a perturbat înclinația noastră naturală de a fi în sincronizate cu luna. Planul biologic pentru ciclul nostru de fertilitate este foarte diferit de cum se întâmplă acum. Nu numai că suntem menite să fim sincronizate cu fazele lunii, suntem dar suntem de asemenea menite să fim sincronizate una cu cealalta. Cum suntem uneori.

Multe femei nu au nici o legătură cu Luna și nici o idee ce faza este. Când încep practica observarii regulate a lunii ciclul lor începe să se sincronizeze cu fazele lunii. Ele incep sa ovuleze cu lună plină si sa aiba menstruatia la luna noua sau invers, în funcție de faza lor în viață. Și, uneori, se schimbă din nou, în funcție de alte influențe externe.

Puteți sa ovulati si de două ori pe lună. Fiecare femeie are potențialul de a ovula pentru a doua oară în ciclul ei, atunci când faza lunii este la fel cum a fost atunci când ea s-a născut – “lunar return”. Aceasta se numește “lunar ovulation” și explică toate acele sarcini care se întâmplă atunci când femeile cred că nu sunt fertile. Cea de-a doua ovulație se întâmplă cu excepția cazului în care revenirea lunara are loc in acelsi timp cu ovulatia normala, ori femeia alapteaza ori este însărcinată sau foloseste pilule.

Calendarele  lunare din 2015 si 2016 au urmarit urmatoarele  elemente:

-Faza lunii : creştere , descreştere, luna plină , lună nouă
-Zodia in care este luna si cand se schimba semnul in zilele in care avem doua semne
-Afirmaţia zilei : specifica în fucţie de zodie
-Element : acesta este dat de zodia de Apa, Pamânt, Aer , Foc
-Guvernează : partea corpului guvernată de zodie. Putem actiona in special asupra partii corpului guvernata de luna . Influenta incepe de la cap (Berbec) si se termina cu picioarele(Pesti).
-Cea mai puţin sensibilă parte . In aceasta zona putem actiona mai intens in perioada guvernata de luna, de exemplu atunci cand avem luna in Scorpion putem actiona asupra Gatului mai intens prin aplicare de masti sau masaje pentru decolteu

-Aliment : alimentul potrivit si partea din planta benefică pt ziua respectivă (proteine, lipide, carbohidraţi, radăcini, tulpini, frunze, flori)

-Culoare de bază: culoarea pe care o putem folosi pentru potenţare
-Culoare complementară : culoarea pe care o putem folosi pentru diminuare
-Aromoterapie: uleiuri esenţiale pt a fi folosite in ziua respectivă
-Pietre: piatra benefică pentru ritualuri in functie de zodia prin care trece luna

Spor!


Aceasta pagina  este un ghid extraordinar pentru folosirea calendarului lunar in masaj, cosmetica, ingrijirea parului, a unghiilor, peeling-curatarea pielii, taierea unghilor , taierea parului, alimentatie, vergeturi, negi, ciuperci nedorite,hemoroizi,celulita,varice si programarea interventiilor chirurgicale plus multe altele in functie de faza lunii si de semnul zodiacal prin care trece luna. Are  o utilitate extraordinara pentru cei care sunt  preocupati sa traiasca in ritmurile naturii si in armonie cu aceasta. In pagina principala a site-ului, in dreapta sub calendarul lunar gasiti referinte pt zodia prin care trece luna astazi si faza lunii.Nu este  foarte complicat daca urmarim prin practica aceste cicluri si ne convingem singuri ca acest sistem de credinte vechi poate sa ne ajute foarte mult.

Zilele Berbecului
Zilele Taurului
Zilele Gemenilor
Zilele Racului
Zilele Leului
Zilele Fecioarei
Zilele Balantei
Zilele Scorpionului
Zilele Sagetatorului

Zilele Capricornului

Zilele Varsatorului
Zilele Pestilor
Remedii
Sani sanatosi
Ingrijirea parului
Ingrijirea unghiilor si depilarea
O viata sanatoasa

 

 BerbecZilele Berbecului influenţează regiunea capului până la maxilarul superior, cu ochi, urechi şi nas. Printre ciudăţeniile acestor zile se numără şi faptul că, deşi părul se află în zona berbecului, zilele cele mai bune de îngrijire sunt cele ale Fecioarei şi ale Leului. Un posibil motiv este faptul că părul şi creşterea lui sunt în strânsă legătură cu producţia de hormoni masculini, sau că sunt influenţaţi puternic de ceea ce se întâmplă în tot corpul. Producţia de hormoni masculini în corp este „subordonată” energiei Leului în zodiac. Dar, astfel de „excepţii” reprezintă sarea în bucatele fenomenelor naturale.Ele nu fac decât să întărească ideea că observarea personală a fenomenelor are prioritate faţă de reţetele „de-a gata”.

Avem ceva experienţă în ce priveşte tăiatul părului în zilele Berbecului, dar nu este foarte bună: Dacă în această perioadă avem Luna în scădere, poate duce la chelire în anumite locuri. Acest lucru este valabil şi pentru zilele Taurului. De asemenea, rasul în zilele Berbecului poate duce la apariţia unor zone fără păr pe faţă. Bineînţeles că există nişte reguli de bază la fiecare semn zodiacal. Pentru Berbec sunt următoarele: Ceea ce faceţi pentru zona capului, a ochilor şi a nasului în cele 2-3 zile ale Berbecului are un efect benefic şi vindecător dublu. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în acea zonă. Tot ce afectează puternic zona capului, a ochilor şi a nasului în zilele Berbecului, are un efect mai negativ în aceste zile. De exemplu, graba poate duce la dureri de cap şi migrene în zilele Berbecului.

„Peeling” este un cuvânt care vine din engleză şi înseamnă „a decoji”, „a descuama”. În cosmetică acest cuvânt denumeşte o excepţie; îndepărtarea celulelor moarte de pe piele nu este lăsată în sarcina ciclului natural, ci este realizată prin intervenţie. De multe ori, pielea se simte foarte fină, moale şi mătăsoasă şi efectul durează mai multă vreme. Uneori însă, pielea se poate irita, înroşindu-se puternic, şi în scurtă vreme se simte din nou aspră şi dă senzaţie de mâncărime. În special în cazul peeling-ului trebuie să luăm aminte la momentul potrivit. Corpul este pregătit să elimine tot ceea ce este excedentar, toxic, etc., mai ales la luna în scădere. Deci pielea este pregătită să elimine stratul excedentar de celule moarte atunci când Luna este în scădere. Pielea trebuie însă ajutată puţin.

Atunci ea rămâne mai multă vreme mătăsoasă şi întinsă. De asemenea, atunci când Luna este în scădere nu prea există pericolul unei inflamaţii sau iritaţii a pielii. Se presupune, bineînţeles, că folosiţi numai produse naturale. Toate cosmeticele valoroase din punct de vedere energetic sunt recomandate pentru acest tratament.

DepilareRegulile de bază pentru peeling simt următoarele:

 •  bine: la Lună în descreştere, dar nu în zilele Peştilor sau ale Racului
 •  prost: la Lună în creştere şi în zilele Racului şi ale Peştilor la Lună în descreştere
 •  foarte prost: la Lună în creştere, în zilele Racului şi ale Peştilor

 şi niciodată mai mult de o dată pe lună! Se înţelege de la sine că nu trebuie să folosiţi produse care s-au dovedit „potrivite pentru oameni” prin teste pe animale. Noi credem că astfel de produse nu mai au nici o şansă în ziua de azi, dacă li se explică clienţilor brutalitatea acestor teste. Prin aceasta şi vouă vă revine responsabilitatea, pe care o avem noi toţi, de a folosi cosmetice care nu au fost testate pe animale, produse din substanţe naturale fără procese chimice dăunătoare. Dar trebuie să ştim că nu putem renunţa la chimie în totalitate, deşi aşa vi s-a promis. Trebuie să declarăm sus şi tare: nu există absolut nici un motiv care să justifice testarea pe animale în procesul de producţie al cosmeticelor.

Noi toţi ar trebui să ne ruşinăm, noi cei care susţinem indirect testele, nu numai suporterii acestei metode.Voi, în calitate de cumpărători, aveţi o mare influenţă asupra acestor decizii. Ţineţi minte că banii voştri fac posibile testele pe animale şi adăugarea de conservanţi în cosmetice. Şi aveţi curajul să întrebaţi în magazin.

Ce se face în cazul acneei? De acnee suferă cel mai adesea copiii şi tinerii la pubertate, de multe ori pentru că nu se simt acceptaţi. Dacă tratăm acneea numai la exterior, nu ajungem la rădăcina răului. O cură de dezintoxicare a sângelui, cu ceai de urzici de exemplu, este de mare importanţă pentru efectul pe termen lung al tratamentului pielii. Pentru spălarea feţei sunt bune frunzele de nuc sau rădăcinile de gura leului. Lăsaţi-le în apa rece timp de 12 ore. Apoi strecuraţi şi încălziţi apa; puteţi însă să o folosiţi şi rece la spălarea pe faţă. Este bine să facem tratamentul când Luna este în descreştere. Şi nu folosiţi în nici un caz produse care conţin alcool!

Ce este bine pentru ochi :gimnastica ochiului şi exerciţiile de vedere, pe care le puteţi afla dintr-o mulţime de cărţi, ajută într-o oarecare măsură la prevenirea afecţiunilor ochilor, şi la ameliorarea stării lor, chiar şi atunci când purtaţi ochelari. Ochelarii nu fac de multe ori decât să cimenteze o slăbiciune a vederii, care ar fi putut fi vindecată cu exerciţii şi cu abilitatea de a privi realitatea în faţă. Fiecare om are experienţa aceasta; uneori privirea este mai tulbure. Printre motivele principale pentru slăbirea vederii se numără faptul că ţările libere în care trăim în prezent, nu sunt, de fapt, atât de libere. Cine vede adevărul, îl rosteşte şi acţionează în acest sens, continuă să fie persecutat şi în ziua de azi. Cine vede bine poate fi etichetat drept trădător. Iată cum funcţionează aceasta: cu cât cineva vede şi simte mai bine realitatea, şi nu îndrăzneşte să spună sus şi tare, cu atât este un candidat mai potrivit pentru ochelari.

bobite piper negruPuterea vederii scade, dacă suferim din cauza a ceea ce vedem, sau dacă preferăm să întoarcem capul, să nu mai privim într-acolo. Trageţi propriile voastre concluzii. Un mijloc vechi şi bun pentru tratarea ochilor obosiţi şi suprasolicitaţi este ungerea pleoapelor închise cu propria salivă, dimineaţa înainte de micul-dejun. Dacă mestecăm două bobite de piper, dimineaţa, înainte de micul dejun, umflaturile de sub ochi (cearcănele) dispar repede.

Operaţii estetice – corecţia feţei

Hipocrate, celebrul medic grec (460 – 370 î. Ch ) a scris în jurnalul său: „Nu atingeţi cu fier acea parte a corpului care este guvernată de semnul zodiacal prin care trece Luna la acel moment.” Traducerea suna cam aşa: Nici o operaţie chirurgicală în zona corpului guvernată de semnul zodiacal tranzitat în acel moment de Lună. De exemplu: nu faceţi operaţii de inimă când Luna este în Leu, nici operaţie la încheietura şoldului când Luna este în Balanţă, nici operaţii la genunchi în (Capricorn – nici operaţii estetice faciale, când Luna este în Berbec). Regula este că tot ceea ce se face pentru binele acelei zone a corpului sau a organelor care sunt guvernate de un anumit semn, care este tranzitat atunci de Lună, are un efect benefic dublu, are o putere de prevenire sau de vindecare de două ori mai mare – cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în zonele respective.

Operaţiile se fac pentru binele corpului, dar corpul le resimte ca fiind intervenţii străine şi artificiale. În momentul operaţiei şi în perioada imediat următoare aceste intervenţii afectează puternic acea zonă a corpului. Regula pentru astfel de intervenţii este: Dacă avem posibilitatea de alegere, trebuie să ne operăm la Lună în descreştere. Perioada de creştere a Lunii este defavorabilă: cu cât mai aproape de Luna plină, cu atât mai negativă. Ziua cu Luna plină are efectele cele mai negative. Intervenţiile chirurgicale în zonele corpului guvernate de semnele zodiacale, care tocmai sunt tranzitate de Lună, afectează şi slăbesc zona respectivă, şi sunt mai dăunătoare decât în alte zile. Acest efect rămâne valabil, chiar dacă Luna este în scădere. De ce este de fapt important să acordăm atâta atenţie momentului în care facem o operaţie? Fiecare chirurg a acumulat experienţă prin practică: complicaţiile şi infecţiile postoperatorii sunt mult mai dese când Luna este în creştere, procesul de vindecare necesită o perioadă mai lungă de timp. La Lună plină apar cel mai adesea infecţii sau hemoragii puternice, greu de oprit. La Luna în creştere rămân cicatrici mai mari, mai urâte. Din acest motiv este interesantă informaţia pentru operaţiile estetice: după accidente grave sunt adesea necesare mai multe operaţii pentru reconstituirea aspectului pielii. Mai ales tinerii sunt disperaţi când, după nenumărate intervenţii dureroase, nu s-a ajuns la un rezultat satisfăcător sau situaţia este chiar mai proastă. Într-o lume în care aparenţele contează atât de mult, cicatricile pot distruge o viaţă. de aceea ne este de mare folos să luăm în consideraţie momentul potrivit.

Cicatricile nu reprezintă un dezavantaj numai sub aspectul estetic: ele acţionează ca zone de dereglaj şi afectează organismul, mai ales atunci când traversează canale energetice principale pe mâini sau pe picioare. Mulţi vindecători au puterea să îndepărteze astfel de blocaje, de exemplu prin acupunctura, dar ar fi de mare ajutor să prevenim formarea unor cicatrici adânci prin alegerea momentului corect. Vă întrebaţi ce ar spune medicul nostru dacă aţi stabili data operaţiei „după Lună”? Puţin curaj; există astăzi un număr mare de medici care nu mai protestează atunci când pacienţii stabilesc ei înşişi data operaţiei.

 

  Taur  Zilele Taurului : Prin intrarea Lunii în semnul zodiacal ai Taurului sunt influenţate puternic zona maxilarului şi a gâtului. În această zonă sunt dinţii, maxilarul, urechile, laringele şi organele vorbirii, gâtul, ceafa, şi nu în ultimul rând glanda tiroidă. O vizită într-un salon de cosmetică ar dovedi că a meritat să o faceţi în zilele Taurului. Numai dacă Luna este în creştere în Taur (între noiembrie şi mai), cosmeticiana nu ar trebui să apese prea tare, să nu acţioneze brutal, adânc. Toate metodele de îngrijire şi tratament în zona gâtului şi a decolteului sunt foarte benefice în Taur.

Regula de bază sună aşa: Tot ceea ce faceţi pentru maxilar, zona gâtului, pentru dinţi, laringe şi urechi are un efect benefic de vindecare sau preventiv dublu în zilele Taurului, cu excepţia operaţiilor chirurgicale în aceste zone ale corpului. Tot ceea ce afectează regiunea gâtului în zilele Taurului, are un efect negativ mai mare decât în alte zile – ca de exemplu suprasolicitarea coardelor vocale sau răceala.

Puterea salviei în zilele Taurului

Este un obicei minunat să mestecaţi o frunză proaspătă de salvie în fiecare zi, în Taur (adică 2-3 zile pe lună). În timpul sarcinii ar trebui să renunţaţi la salvie, ca şi în timpul alăptatului, pentru că salvia opreşte producerea laptelui. La încetarea alăptatului este însă bine să o folosiţi. Păstrează gura şi stomacul sănătos şi puternic şi întăreşte sistemul imunitar într-un mod foarte special. Dacă se poate, mestecaţi în linişte o frunză de salvie, deşi aveţi nevoie de timp să vă obişnuiţi cu mirosul şi gustul ei.

Îngrijirea şi menţinerea dinţilor

Alimente nevii, îngrijire deficitară, organe afectate, care afectează la rândul lor dinţii prin canalele energetice şi prin zone reflexe – căderea dinţilor avansează alături de celelalte boli ale civilizaţiei. Şi în cazul dinţilor este valabil ceea ce am spus pentru piele: am câştiga mult teren în prevenirea bolilor de dinţi şi în îngrijirea dinţilor dacă am respecta o alimentaţie naturală, bogată în vitamine şi minerale – dacă am avea o alimentaţie de calitate dinţii noştri nu ar fi nici pe departe atât de afectaţi pe cât sunt în zilele noastre. Vestea bună este că şi în cazul dinţilor ne este de mare folos să cunoaştem ritmurile Lunii. Vestea mai puţin bună este că fără disciplină în îngrijirea dinţilor, nici Luna nu poate face mare lucru. Luna nu ştie nici o reţetă brevetată, care să facă îngrijirea zilnică a dinţilor inutilă. În cel mai bun caz următoarele rânduri vă vor uşura măsurile pe care trebuie să le luaţi pentru a da dinţilor ceea ce au nevoie.

Îndepărtarea tartului dentar netratat, tartul dentar conduce la carii, inflamarea şi infectarea gingiilor, şi în final la căderea dinţilor. Perioada favorabilă pentru îndepărtarea tartrului dentar este lunaîn descreştere, pentru că atunci formarea acestuia din nou necesită o perioadă mai lungă de timp. Ideale sunt zilele Capricornului, când Luna este în descreştere, dar nu este neapărat nevoie.

Gingivită: tratamentul gingivitei prin tăierea zonelor puternic inflamate este o metodă cu efecte de scurtă durată, dacă nu aţi ajuns la rădăcina răului. Indiferent de cauza descoperită: dacă rămâneţi la această metodă, inflamaţia va reveni în scurt timp, şi va trebui să vă mulţumiţi cu dinţi falşi şi scumpi. Momentul cel mai propice pentru tratarea parodontozei este atunci când Luna este în scădere; evitaţi însă zilele Berbecului, ale Taurului, ale Peştilor şi ale Racului. Gingia afectată se vindecă repede, sângerarea se păstrează în limite. În cazul unei gingii doar uşor inflamate, luaţi o periuţă de dinţi moale, şi masaţi de mai multe ori pe zi, cu o mână fermă. Nu folosiţi tot timpul pastă de dinţi, ci înmuiaţi înainte periuţa în ceai de salvie.

La gingii cu inflamaţii acute, clătiţi cu ceai de muşeţel şi periaţi doar foarte uşor. Îndepărtarea amalgamului: Aţi auzit deja că, atunci când Luna este în creştere, corpul asimilează mai uşor toate substanţelor primite. Tratarea dinţilor cu amalgam atunci când Luna este în creştere, eliberează în sânge mai mult mercur otrăvitor decât atunci când Luna este în descreştere – chiar şi dentiştilor. Unui medic stomatolog german i-au crescut fire de păr pe chelie după ce şi-a eliminat amalgamul din dinţi. Dacă luaţi această hotărâre înţeleaptă de a vă scoate vechile plombe de amalgam, fiţi cu băgare de seamă la următoarele aspecte: faceţi această operaţiune numai când Luna este în descreştere.

DintiCorpul nu asimilează toate substanţele ajunse în corp prin respiraţie şi prin mucoase nici pe departe la fel de bine ca atunci când Luna este în creştere. Mergeţi la un doctor sau la un terapeut naturist în care aveţi încredere şi cereţi să vi se prescrie un medicament care să împiedice depunerea în corp a substanţelor otrăvitoare puse astfel în circulaţie. De exemplu, dacă beţi mult lapte (nu omogenizat sau pasteurizat) înainte de înlocuirea plombelor, substanţele conţinute în lapte pot coagula mercurul înghiţit şi astfel ajută la eliminarea lui. Măsurile de dezintoxicare se iniţiază, în general, abia după ce s-a înlocuit ultima plombă, la Luna în descreştere! Astfel nu aţi face decât să „dizolvaţi” plombele de amalgam, să le împrăştiaţi prin corp şi astfel să afectaţi corpul cu substanţe otrăvitoare suplimentare.

Mijloace naturale, absolut extraordinare, pentru curăţarea dinţilor sunt sarea de mare, firimituri de pâine şi diferite ceaiuri de plante (salvia, în cazul inflamaţiilor, muşeţelul, pentru sângerări puternice ale gingiei, traista ciobanului), care îndepărtează tartrul şi întăresc gingiile. Mestecarea de frunze de mur este un medicament bun pentru tratarea sângerărilor gingiilor. Dintre cele mai bune substanţe pentru curăţarea zilnică a dinţilor este cenuşa de lemn de fag. Are un efect benefic şi îndeplineşte toate cerinţele medianei dentare pentru o pastă de dinţi.

Chiar şi o rana avansată a gingiei poate fi stopată cu această cenuşă, atunci când masajul şi metoda de curăţare sunt bune. Puneţi o grămăjoară de cenuşă de fag pe marginea chiuvetei la fiecare spălat şi apăsaţi în ea periuţa udă până când strângeţi toată cenuşa. La început o veţi simţi nisipoasă şi uscată în guri, dar senzaţia va dispărea după ce vă veţi clăti bine cu apă. Mulţi cititori şi chiar farmacişti ne-au întrebat unde pot găsi cenuşă de lemn de fag. Această cenuşă este acolo unde arde fag în sobă, în şemineu. Din păcate, aşa cum ştim din multe reviste, nu există de cumpărat. Cunoaşteţi pe cineva care are o sobă sau un şemineu? Sau aveţi posibilitatea să ardeţi afară câteva lemne de fag? În ceea ce priveşte tehnica de curăţare: curăţaţi dinţii după mesele principale şi înainte de culcare. După ultimul periaj nu mai mâncaţi nimic! Chiar şi o înghiţitură de limonadă poate distruge efectul pozitiv pentru noaptea respectivă. Nu folosiţi periuţe prea mari (mai bine mai mici decât mai mari), şi masaţi întotdeauna gingia în direcţia dinţilor, la maxilar de sus în jos, la mandibulă de jos în sus.

 

Gemeni Zilele Gemenilor  guvernează umerii, braţele, mâinile şi parţial activitatea plămânilor. Ce faceţi pentru umeri, braţe şi mâini în zilele Gemenilor are un efect pozitiv, de prevenire sau de vindecare. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în acea zonă. Tot ceea ce afectează umerii, braţele şi mâinile în zilele Gemenilor are un efect negativ mai puternic decât în alte zile – de exemplu curentul.

Zilele Gemenilor – Zile pentru masajeEste relativ necunoscut faptul că nu există un moment mai bun pentru masaje decât zilele Gemenilor. Deseori blocajele şi încordările adunate în ani pot fi risipite, dizolvate în zilele Gemenilor. Tocmai canale nervoase blocate sau sufocate reprezintă surse de durere fără sfârşit, care ajung la intervenţii chirurgicale, pentru că medicina academică ignoră sau se teme de lucruri simple şi cu efect. În acest caz, masajele şi drenajele limfatice pot face minuni în zilele Gemenilor. Ca şi la picioare, pe mâini se găsesc zone reflexe, care corespund tuturor regiunilor corpului şi organelor şi care pot fi stimulate şi susţinute prin masaje uşoare. Folosiţi la masarea mâinilor fie o cremă de mâini bună, fie un ulei de masaj. Zona umerilor este puternic influenţată de Gemeni, în aceste zile încordările cronice dispar deosebit de uşor. Dar şi în zilele de pământ (Taur, Fecioară, Capricorn) atunci când Luna este în descreştere, masajele sunt soluţia la blocaje vechi, o soluţie de succes. Gimnastica în concordanţă cu fazele lunare vă menţine mobil până la vârste înaintate.

Cele mai importante reguli de masaj: Pentru masaje în scopul relaxării, eliminării crampelor şi al dezintoxicării, momentul adecvat este când Luna este în descreştere. Dacă faceţi masajul în scopul regenerării, al fortificării, veţi avea rezultate mai bune atunci când Luna este în creştere. Perioada de Lună în descreştere în zilele Racului, Scorpionului sau ale Peştilor este foarte potrivit pentru drenaj limfatic, pentru că lichidele corpului sunt puse în mişcare cu uşurinţă. Fiecare celulă a corpului conţine în fiecare moment substanţe nutritive, oxigen, hormoni, anticorpi şi alte substanţe imunitare, nenumărate substanţe toxice care trebuie eliminate. Din acest punct de vedere, un masaj reprezintă o metodă bună de prevenire a bolilor de tot felul. Are un efect de de intoxicare, de stabilizare a inimii şi a sistemului circulator şi stimulează activitatea organelor interne. Un singur masaj pe lună ar ridica nivelul de sănătate al populaţiei şi ar salva astfel miliardele cheltuite pentru tratarea bolilor. Dacă ar fi plătite preventiv de casele de asigurări de sănătate, poate acestea s-ar transforma în agenţii de prevenire a bolilor. Pentru a se întâmpla aceasta este nevoie de o schimbare radicală în gândirea noastră, schimbare care s-a făcut pe jumătate sau chiar deloc, din anumite motive.

Motivul principal este convingerea, răspândită peste tot şi adânc înrădăcinată în special în ţările occidentale, industrializate, şi în special în Germania: tot ceea ce oferă corpului bucurie, plăcere, nu este medicină, care face omul sănătos şi cu dorinţă de viaţă, ci un fel de lux, poate un pic indecent. Iar asigurările de sănătate nu promovează nimic din ceea ce oferă corpului bucurie. Conform motto-ului: „Atunci s-ar gândi fiecare la asta!”. Doamne, ce binecuvântare ar fi pentru o omenire atât de tristă, dacă tuturor le-ar veni această idee! Nu există medicament mai bun pe lumea asta decât bucuria, plăcerea şi dragostea. Fiecare ştie asta, dar puţini îndrăznesc să-şi susţină convingerea sus şi tare. Ce credeţi că s-ar întâmpla dacă spitalele ar organiza în loc de gimnastică medicală, dans medical sau aerobic medical – bineînţeles luând în considerare limitările de mişcare şi de circulaţie? Ce s-ar întâmpla dacă în spitalele de copii s-ar aduce o dată la trei zile teatrul de păpuşi? Nu, în loc de acestea avem produse chimice care dau corpului momente de fericire înşelătoare, produse care cunosc un avânt extraordinar, pentru că suntem învăţaţi de mici să devenim inamicii corpului şi ai bucuriei acestuia. Nu, sunt promovate şi finanţate medicamente periculoase şi otrăvitoare şi cercetarea ştiinţifică – cu costuri imense şi o risipă din ce în ce mai mare. Numai pentru că ştiinţa nu poate simţi, pentru că a acceptat „răceala” sentimentelor ca „metodă acceptabilă şi adecvată”.

Deşi oamenii de ştiinţă fac mereu dovada, prin experimentele lor, că se află pe un drum greşit. Ştiinţa nu încearcă să cerceteze natura, ci să o înşele, să o brutalizeze. Politicienii acordă apoi încrederea lor unor astfel de oameni pentru planificarea viitorului. Dacă planificarea unei case de sănătate ar fi lăsată în seama unei echipe, care să nu fie formată exclusiv din medici de specialitate, ci şi din terapeuţi, clovni, maseuri, povestitori, profesori de dans şi alţi oameni veseli, atunci casa de sănătate s-ar transforma rapid într-o casă de prevenire a bolilor. Acum puteţi alege cu discernământ calea de urmat.

Zilele Racului

RacEnergia Racului acţionează asupra pieptului, plămânilor, stomacului, ficatului şi bilei. Ceea ce faceţi pentru zona pieptului în cele 2-3 zile ale Racului are un efect pozitiv, de prevenire sau de vindecare dublu. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în această zonă. Tot ceea ce afectează puternic pieptul, plămânii, stomacul, ficatul şi bila în zilele Racului are un efect negativ mai puternic. Nu faceti operaţii la sâni în zilele Racului, sau atunci când Luna este în creştere!

Cea mai simplă cale către sâni frumoşi

Sani sanatosi Care femeie nu-şi doreşte „sâni frumoşi”? Numai că atât timp cât îi avem, nu ne gândim deloc la asta. Când apar problemele, este deja prea târziu. Aşa se spune, cel puţin. Prima este valabilă, a doua nu neapărat. Pentru sâni prea mari, nu avem nici o reţetă, din păcate, dar dacă din punctul vostru de vedere sunt prea mici sau lăsaţi, atunci există o cale în totalitate naturală şi de succes pentru a schimba situaţia. Cunoaşteţi femei care au deja 4 copii, care a alăptat pe fiecare dintre ei cel puţin 6 luni, şi totuşi au sânii frumoşi şi fermi? Nu? Noi cunoaştem mai multe, iar secretul lor este acesta: Faceţi duş zilnic, direcţionând jetul puternic de apă călduţă către piept, într-o poziţie aplecată. De ce aplecată? Pentru că astfel atingeţi cu jetul de apă regiunea de sub sân şi astfel puneţi în mişcare sângele în jurul sânului.

  Începeţi cu sânul drept şi încercuiţi cu jetul de apă sânul, astfel încât acesta să fie tot timpul orientat spre sfârc. După ceva timp (1-2 minute) sau după cum simţiţi, treceţi la sânul stâng. Asta e tot. Sensul şi succesul acestor metode simple constă în faptul că un sân neted şi frumos nu datorează fermitatea numai zestrei genetice şi elasticităţii, ci şi faptului că în interiorul lui se află glandele mamare, care sunt pline. Nu aţi auzit nimic de acest lucru? Un alt exemplu referitor la gradul scăzut de cunoaştere al oamenilor despre propriul corp. Chiar dacă femeile nu sunt însărcinate, glandele mamare sunt pregătite, sunt în stare de „intervenţie”. Ele sunt umplute cu un fel de lapte, care nu este bun pentru alăptat, pentru că are o altă compoziţie. Astfel menţine sânul într-o stare continuă de „pregătit de intervenţie”. Din acest motiv, mamele care tocmai au oprit alăptatul trebuie să aştepte 2-3 luni până reiau exerciţiul, pentru că astfel începe să curgă din nou. Nu vrem să trecem sub tăcere faptul că şi o stimulare regulată a sfârcului este de ajuns pentru a menţine starea de „intervenţie” a glandelor mamare şi prin aceasta şi fermitatea pieptului.

Demn de menţionat este şi faptul că există exerciţii fizice foarte bune pentru îngrijirea unui piept frumos. Dar gimnastica nu este suficientă, pentru că sânul nu este format numai din muşchi, ci în mare parte din ţesuturi subcutanate. Un exerciţiu efectiv şi rapid pentru sâni fermi: apucaţi cu mâna dreaptă braţul stâng sub cot şi cu mâna stânga braţul drept, tot imediat sub cot. Apoi încercaţi să îndepărtaţi braţele, fără să slăbiţi însă strânsoarea. Acest exerciţiu solicită musculatura care menţine fermitatea sânilor. Faceţi acest exerciţiu, goală în faţa oglinzii şi veţi vedea cum funcţionează. Acest exerciţiu poate fi repetat de câteva ori pe zi (fără să vă dezbrăcaţi). Stând în picioare întindeţi braţele şi faceţi mişcări de rotaţie, zece în faţă, zece în spate – şi acesta este un exerciţiu bun pentru sâni fermi. Acest exerciţiu creşte mobilitatea şi este potrivit în orice moment.

Dacă totuşi doriţi să corectaţi chirurgical sânii şi vă gândiţi la alte operaţi estetice, este bine să menţionăm din nou regulile de bază pentru operaţii. Operaţi-vă atunci când Luna este în descreştere şi evitaţi zilele Racului, dacă este vorba de operaţie a sânilor. Este bine să ţineţi minte: cancerul este adesea declanşat prin recoltarea de ţesuturi (biopsie) în cadrul analizelor preliminare. Medicii ştiu asta foarte bine însă nu sunt gata să admită public, din motive uşor de înţeles. Puteţi face ceva pentru a micşora riscul dacă vă supuneţi unor astfel de analize de rutină pentru că simţiţi că ceva nu este în regulă, stabilind o dată, neapărat când Luna este în descreştere, şi evitând zilele Racului.

Leu

LeuZilele Leului acţionează asupra inimii şi circulaţiei precum şi asupra spatelui şi a diafragmei, şi, cum am spus deja, asupra părului. După ce ştim că zilele Leului stimulează circulaţia, trebuie să spunem câteva cuvinte despre mişcare şi sport ca metodă în contextul unei îngrijiri înţelepte corpului: un bărbat, tată şi bunic de nenumărate ori, avea la vârsta de 75 de ani faţa unui indian bătrân, dar corpul unui body-builder de 35 de ani, cu o piele extrem de fină şi de întinsă, nici prea grasă, nici prea uscată. Nu a trecut nici o zi din viaţa lui fără ca el să se mişte, cheltuind multă energie. Ceea ce faceţi pentru inimă şi circulaţie în cele 2-3 zile ale Leului are un efect benefic, de vindecare sau de prevenire, dublu. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale.

Tot ceea ce afectează inima şi circulaţia în zilele Leului are un efect negativ mai mare decât în alte zile. Fazele Lunii influenţează creşterea şi sănătatea părului. De curând au descoperit şi cercetătorii că părul creşte într-un ritm de 28 de zile după ciclul lunar, circa un centimetru pe lună. Faza de creştere a unui fir de păr este de 3 până la 7 ani, cu excepţia sprâncenelor (4 luni). Faza de tranziţie este urmată de o perioadă de repaos şi apoi de căderea firului. În mod normal pierdem între 50 şi 100 de fire de păr pe zi. Deci nu intraţi în panică dacă rămân multe fire de păr în piepten sau în perie.

Ingrijirea parului Regulile de bază pentru tăiatul părului sunt:

Este foarte bine în zilele Leului şi ale Fecioarei, indiferent dacă Luna este în creştere sau în scădere.

În general bine când Luna este în creştere, cu excepţia zilelor Peştilor şi ale Racului.

Prost când Luna este în descreştere în zodia Capricornului.

Foarte prost, fără nici o excepţie în zilele Racului şi ale Peştilor. Dacă este posibil, renunţaţi să vă spălaţi părul în acele zile.

Şi încă un pont:

• Părul tăiat în zilele Fecioarei îşi păstrează mai multă vreme forma şi frumuseţea. Mai ales pentru permanente sunt foarte potrivite zilele Fecioarei. În zilele Leului părul normal şi sănătos se face prea creţ.

• Dacă aveţi un păr dificil şi nu doriţi să aveţi permanent pentru totdeauna, încercaţi în zilele Leului.

• Părul tăiat la momentul potrivit, când Luna este în creştere, creşte repede şi sănătos. Când Luna este în scădere, dacă este tăiat tot la momentul potrivit, creşte mai încet, dar des şi tot sănătos.

• Când Luna este în creştere, culorile folosite la vopsit durează mai mult, sunt mai intense, mai puternice. Când Luna este în scădere, nuanţele se şterg mai repede.

Par Taiat O reţetă cu efect împotriva mătreţei: masaţi pielea capului cu un ulei de păr bun. Uleiul de păr intră în piele mai repede, când Luna este în descreştere şi mai încet când Luna este în creştere. Dacă Luna este în creştere, lăsaţi uleiul să-şi facă efectul cca. 10 minute, apoi spălaţi părul cu un şampon natural de trei ori. Tunsul la momentul potrivit nu este o metodă sigură împotriva căderii părului, pentru că acesta cade din cauza medicamentelor, a transformărilor hormonale în corp şi a tulburărilor sufleteşti care însoţesc aceste transformări.

Căderea părului se accentuează mai ales în timpul sarcinii sau în perioada menopauzei. De multe ori căderea părului afectează oamenii care târăsc după ei multe probleme. În Tirol existau în trecut numai puţini bărbaţi cu chelie. Aceasta poate pentru că şi prima tunsoare a unui bebeluş era făcută în zilele Leului. De altfel, dacă aruncaţi o privire la fotografiile şi tablourile mai vechi de 80 de ani, câţi oameni cu chelie apar în ele? Nu veţi găsi nicăieri o chelie, şi nu pentru că se purtau peruci în acea epocă.Toţi cunoaştem momentele propice pentru tăierea părului. Câte chelii vedem în ziua de azi? Nu pentru că ar fi rău să ai chelie. Numai dacă suferiţi din această cauză, trebuie să mai aveţi o şansă. Nu este întâmplător că astfel de probleme nu existau în trecut. Şi alimentaţia era diferită atunci. Pentru frizeri ar fi bine să ţină deschis mai mult în zilele propice şi să scurteze programul sau chiar să închidă salonul în zilele nefavorabile.

Programul continuu în timpul nopţii cu Lună plină este deja exagerat – dar constituie cu siguranţă o reclamă bună – şi nu face rău nimănui. Numai de voi depinde dacă vreţi să folosiţi sau nu aceste informaţii. Nu doare şi nu costă nimic. Poate că aici este buba. Cu trudă am învăţat sau am încercat să ne convingem că ceea ce nu costă nimic nu poate fi bun. Iar din acest motiv mulţi oameni privesc cu scepticism aceste informaţii. Şi această convingere este validă în multe cazuri. Calitatea se reflectă direct proporţional în preţ în multe domenii ale vieţii noastre. Dar acesta este un caz diferit. În mod straniu, am putea economisi miliarde dacă am aplica această cunoaştere peste tot, unde poate fi de folos, la buget, în sistemul de sănătate, în grădină, pe câmp şi în păduri, în industria alimentară. Pentru că nu costă nimic…

Zilele Fecioarei

FecioaraForţa zilelor Fecioarei influenţează zona burţii şi în special organele excretoare. Ceea ce faceţi pentru zona burţii şi pentru excreţie în zilele Fecioarei are un efect benefic, de vindecare sau de prevenire, dublu. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în aceasta zonă. Tot ceea ce afectează mai puternic organele excretoare în zilele Fecioarei este mai dăunător decât în alte zile.

Gimnastica în zodia Fecioarei

Dacă sunteţi nemulţumiţi de burta voastră mare sau ridicată, atunci nu lăsaţi să treacă zilele Fecioarei fără să faceţi ceva împotriva acestui lucru. Noi toţi ar trebui să facem exerciţii pentru burtă, indiferent de sex. Masaţi întâi burta şi zona stomacului cu un ulei bun cu proprietăţi de întindere a ţesuturilor – în sensul acelor de ceas. Când simţiţi o senzaţie de căldură, treceţi de la masaj la gimnastică. Nu trebuie să dureze mult, poate însă să fie ceva solicitant. Dar, dat fiind faptul că toţi suntem un pic comozi, daţi-vă silinţa cel puţin în zilele Fecioarei.

Prin aceasta stimulaţi şi excreţia. Un masaj pentru excreţie sub duş este foarte benefic în zilele Fecioarei: masaţi burta în zona stomacului, cu jetul de apă în sensul acelor de ceas. Daţi la maxim jetul de apă şi apoi încordaţi puternic burta. Apoi relaxaţi şi masaţi din nou cu duşul în cerc. Când ieşiţi din duş, masaţi burta cu un ulei antirid, când Luna este în creştere, sau cu un ulei anticelulită, când Luna este în scădere.

Această gimnastică vă ajută numai să aveţi o burtă frumoasă, ci stimulează şi sistemul excretor. Gândit la rece, nu poate fi vorba de o îngrijire a corpului reală şi cu efecte benefice fără mişcare şi gimnastică. Din această cauză, persoanele care dansează sau înoată mult par incredibil de sănătoase. Din păcate, însă, dansul nu mai este la modă şi din acest motiv numai tinerii cu mulţi bani de buzunar îşi pot permite să meargă la dans în mod regulat.Trebuie să admitem: dansul, fie el clasic, fie modern, este unul dintre medicamentele cele mai bune şi de succes din lume.

Pontul nostru: dansaţi în sensul acelor de ceas! Atunci mişcarea are efect de dezintoxicare şi descărcare de radiaţii. O mişcare spre stânga din când în când este O.K., dar în timp duce la blocaje şi vă face agresivi sau cu toane. Cum am mai spus: dacă medicii ar prescrie fiecărui pacient să meargă cel puţin o dată pe săptămână la dans, jumătate dintre medici ar fi şomeri. Dar nu ar fi nici o pierdere – această jumătate ar putea deveni arhitecţi – multe spitale ar trebui transformate în centre pentru tineri, pentru distracţii.

Îngrijirea părului în Fecioară

Un permanent reuşit este pentru mulţi frizeri încă o aventură, iar pentru un eşec există o mie de scuze. De multe ori permanentul nu durează decât scurt timp şi se lasă, câteodată devine prea creţ. Zodia Fecioarei aduce momentul potrivit – cu toate premisele succesului . Doriţi să vă schimbaţi tunsoarea de la păr scurt la păr lung – dar vă este teamă de perioada de trecere când nu puteţi da o formă părului? Reţeta este următoarea: începeţi în luna martie a anului şi tundeţi părul 6 luni la rând numai în zilele Fecioarei şi când Luna este în creştere. După această perioadă, părul este destul de lung, iar perioada de trecere, dificilă uneori, a trecut deja. În trecut se punea în apa cu care se clătea ultima dată părul puţin oţet. Astfel părul devenea lucios. Oţetul are cu siguranţă această proprietate şi în ziua de azi şi nu este atât de dăunător mediului înconjurător precum produsele chimice.

Balanţa

BalantaZilele Balantei influenţează mai ales şoldurile, vezica şi rinichii.Tot ceea ce faceţi pentru zona şoldurilor, vezică şi rinichi în zilele Balanţei are un efect benefic, de vindecare sau de prevenire dublu, cu excepţia operaţiilor efectuate asupra lor. Tot ceea ce afectează şoldurile, rinichii şi vezica în zilele Balanţei este mai dăunător decât în alte zile.

Prevenirea vergeturilor în urma sarcinii

Rupturile de ţesuturi, cunoscute sub numele de „vergeturi de sarcină” apar ca nişte dungi roşii, care în timp devin albe, dar nu dispar nici atunci când vă bronzaţi. Din acest motiv este supărător pentru multe femei când pielea – mai ales în zona burţii şi a şoldurilor – are astfel de dungi. Vergeturile nu dispar odată apărute, dar putem preveni apariţia lor. Trebuie cunoscută principala cauză a slăbiciunii ţesuturilor pentru a face primul pas, lipsa de mişcare şi de vitamină E.Vitamina E participă în mod decisiv în procesul de dezintoxicare al organismului. Dacă acesta nu funcţionează bine, substanţele toxice se depozitează în ţesuturi şi le slăbesc. Uleiurile vegetale, germenii de cereale şi planta numită năsturel conţin multă vitamina E. Cu alte cuvinte: o alimentaţie adecvată este cea mai bună metodă de prevenire a vergeturilor de la sarcină.

În zilele Balanţei ar trebui să şi masaţi toate zonele periclitate, cel mai bine cu un ulei antirid natural. Frecaţi zonele problemă cu o mănuşă aspră în sensul acelor de ceas şi apoi masaţi cu ulei antirid. Cel mai bine pentru a aplica acest tratament ar fi să folosiţi întreaga perioadă de 14 zile, când Luna este în scădere. Printre cele mai bune plante care combat slăbirea ţesuturilor se numără planta zincului. Cel mai bine este să o culegeţi în zilele Balanţei, să o pisaţi până se face o pastă şi apoi să o aplicaţi pe zonele problemă. A doua cauză majoră pentru slăbirea ţesuturilor, lipsa de mişcare, nu poate fi compensată cu masaje cu diferite uleiuri şi aplicarea anumitor ierburi.

Zilele Scorpionului

ScorpionNici un alt semn zodiacal nu are o influenţă atât de puternică asupra organelor sexuale şi a căilor excretoare. Tot ceea ce faceţi pentru zona intimă în cele 2-3 zile ale Scorpionului are un efect benefic, de vindecare sau de prevenire dublu. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în această zonă.Tot ceea ce afectează zona intimă, organele sexuale şi căile excretoare în zilele Scorpionului are un impact negativ mai mare.

Îngrijirea intimă naturală

Trăim într-un timp iluminat, se spune. Oare? Din experienţa noastră există două moduri de a cultiva tabuurile şi de a le asigura continuitatea. Una dintre metode este cea cunoscută şi asupra căreia nu mai stăruim. Cealaltă metodă este incredibilă încât ar fi o tâmpenie să vorbim despre această temă sau pe teme apropiate până când nimeni nu-şi mai dă scama cât de puţină logică şi adevăr conţine. În ultimul caz, tabu-ul are un efect sporit, pentru că nimeni nu mai îndrăzneşte să recunoască ce anume îl satisface sau ce îi foloseşte cu adevărat.Tabu-ul se menţine şi aduce şi mai multe pagube pentru că astfel nu mai ştim în cine să avem încredere, pe cine să credem. Sexualitatea este un exemplu. Imaginea care este transmisă în ziua de azi unui tânăr, care vrea să-şi descopere sexualitatea, este distorsionată. Îi arată un drum spre o viaţă sexuală încordată, bântuită de spaime şi de obligaţia de a fi performant. Şi de fapt nu este deloc mai bună decât cum era acum 50 sau 100 de ani. Modele false, o mortalitate falsă şi libertatea falsă fac ca tot ceea ce este natural, frumos şi eliberator, în adevăratul sens al cuvântului, să se transforme într-o minciună şi otrăvesc acest izvor al sănătăţii şi bucuriei.

Din acest motiv nu scriem despre efectul Lunii asupra sexualităţii, deşi există anumite conexiuni: fiecare bărbat şi fiecare femeie are dreptul să-şi trăiască sexualitatea fără legi, reguli sau norme – atâta vreme cât ceea ce se întâmplă este o expresie a „existenţei împreună” şi este de la sine înţeles. Luna nu a pierdut nimic aici, în afară de accentuarea sentimentelor romantice, când avem capacitatea să le simţim. Noi dorim din tot sufletul fiecărui om să aibă curajul să-şi descopere şi să trăiască sexualitatea, fără vreo urmă de aşteptare, presiune sau normă care să tulbure cuplul. Este rău şi inuman să măsurăm, să cântărim şi să comparăm totul, iar acest lucru nu are nimic de a face cu dragostea. Şi dacă simţiţi din partea partenerului anumite aşteptări şi presiuni, atunci puneţi-vă în tăcere întrebarea: „Unde este în acest caz dragostea?”.

Fără dragoste nu putem trăi – acest lucru este clar. Un alt exemplu pentru efectul neîngrădit al tabu-urilor este îngrijirea intimă: am întâlnit părinţi tineri, „moderni” care nu îşi învaţă fiii că pentru igiena intimă se trage pielea de pe penis, în zona prepuţului. Am cunoscut, de asemenea, tinere mame care nu ştiau şi au aflat abia la spital că, atunci când sunt înfăşate, fetiţele se curăţă de la vagin în direcţia anusului. Întrebaţi medicii dermatologi. Ei pot confirma felul în care sunt tratate aceste lucruri în epoca noastră luminată.

Nu vorbim despre pseudo-informare prin spoturi publicitare cu tampoane exterioare şi interne, ci despre necesitatea reală şi de contexte. Dacă am crede ce spune reclama, am purta de dimineaţă până seara tampoane. Pentru ca menstruaţia „să fie absorbită acolo unde se întâmplă” toate femeile ar trebui să poarte tampoane interne, nu externe. Acest sfat îi bucură pe unii medici ginecologi, pentru că au mai mult de lucru. Nu avem nimic împotriva tampoanelor, în unele situaţii sunt chiar practice, dar reflectaţi la acest lucru în linişte. Ce se întâmplă dacă medicul stomatolog vă bagă în gură pansament, înainte de a pune plomba? Ce s-ar întâmpla cu mucoasa cavităţii bucale dacă aţi purta aceste pansamente continuu în gură şi le-aţi schimba numai când sunt total uzate? Credeţi într-adevăr că mucoasele voastre sunt făcute pentru a fi uscate în continuu?

Din fericire, există mereu femei şi fete care îşi ascultă intuiţia, atunci când nu suportă ceva, în loc să presupună că „ceva nu este în ordine” cu ele, atunci când nu suportă ceea ce este considerat de toţi ca fiind fantastic şi foarte practic. Tampoanele exterioare, purtate în continuu, sunt la fel de dăunătoare, şi asta pentru că aceste zone sensibile ale corpului intră astfel în contact neîntrerupt cu substanţele chimice cu care este tratată hârtia. Şi astfel se formează un cerc infernal, pentru că imunitatea mucoaselor scade în timp. Sfatul nostru: purtaţi tampoane exterioare numai când se aproprie perioada de menstruaţie sau în ultimele zile ale acesteia, când sângerarea nu s-a oprit de tot. Purtaţi numai lenjerie intimă pe care o puteţi fierbe. Nu credeţi că astfel va trebui să purtaţi numai lenjerie albă, plictisitoare, care se transformă în zdrenţe după fierbere. Există o alternativă valoroasă, dar care costă ceva. Dar pentru aceasta ar trebui să puneţi deoparte pentru voi. Lenjeria colorată sau neagră nu suportă fierberea, dar puteţi obţine aproape acelaşi efect prin călcat. Se înţelege de la sine că igiena intimă trebuie să fie regulată, astfel ar trebuie să vă fie ruşine numai când vă gândiţi la „spray pentru zonele intime “.

Acesta reprezintă numai o invenţie nebunească a unei culturi de combatere doar a efectelor. Este de mii de ori mai bine să vă întăriţi încrederea în sine devenind oameni care rămân la credinţele şi convingerile lor, cu toată consecvenţa, în loc să lăsaţi o industrie cosmetică nebunească să vă fure din încrederea în sine, doar pentru că vrea să vândă produse inutile şi dăunătoare. Igiena intimă începe de la scutec. Cum am spus, poate nu am învăţat că fetiţele trebuie curăţate întotdeauna în direcţia anusului. Dar ce se întâmplă când fecalele se întind peste tot, aşa cum e cazul adesea? În nici un caz ne apăsaţi pe vagin, cel mai bine ştergeţi cu un prosop umed sau cu un şerveţel cu ulei în direcţiile laterale. Să faceţi baie bebeluşului este de asemenea o soluţie. Dar trebuie să schimbaţi imediat apa, astfel bacteriile pot pătrunde în vagin. Trebuie să fim atenţi pentru că la copii fecalele pot rămâne la exteriorul vaginului provocând infecţii. Este mult mai bine să curăţăm această zonă cu o cârpă curată decât cu şerveţele cu chimicale. De fiecare dată când faceţi baie băieţelului dumneavoastră, aveţi grijă să trageţi pielea de pe penis în zona prepuţului pentru a preîntâmpina iritarea şi inflamarea. Deja de la vârsta de trei patru ani băieţeii ar trebui să considere acest lucru drept ceva normal. Pentru îngrijirea intimă folosiţi doar produse cosmetice naturale, tolerabile de piele, fără conservanţi.

Produsele cosmetice puternic parfumate, adevărate bombe chimice pentru igiena intimă, folosirea pe termen lung a tampoanelor, a sprayurilor intime – aceste lucruri au o şansă numai atunci când industria reuşeşte să convingă clienţii că mirosul natural al oamenilor este ceva indecent şi trebuie combătut. Dacă reuşeşte, ar fi într-adevăr păcat. Pentru că dacă puteţi sau nu să „mirosiţi” pe cineva – adică dacă îi căutaţi sau nu prezenţa, nasurile voastre nu vă mai pot da această informaţie. Mirosul natural al unei persoane, care se simte atunci când este atent şi natural îngrijită, ne transmite informaţie vie. Atunci când simţul nostru este treaz, această informaţie poate să vă spună multe.

Baie medicinalaDespre binecuvântările băilor la şezut

Multe femei, dar şi bărbaţi cunosc efectul vindecător şi preventiv al băilor la şezut.Tocmai la Scorpion dorim să vă vorbim despre această metodă blândă de prevenire şi de vindecare. Este un lucru minunat, pe care ar trebui să vi-l oferiţi, când simţiţi nevoia, dar cel puţin o dată pe lună. Plantele cele mai bune pentru băile la şezut sunt: coada şoricelului – are un efect fortificant şi calmant, creţişoara – este cea mai bună plantă pentru toate bolile ginecologice, muşeţelul – are în primul rând efect antiinflamator, traista ciobanului – foarte bună pentru boli ginecologice şi pentru sângerări menstruale prea puternice. Cel mai bine este să culegeţi aceste plante şi să le folosiţi cât sunt proaspete; faceţi totuşi o mică rezervă pentru iarnă. Şi plantele de la farmacii şi plafare au un efect benefic.

Reţeta: puneţi peste doi pumni de plante cca. 2-3 litri de apă. Aveţi încredere în simţul vostru atunci când puneţi plantele. Măsurile exacte nu fac decât să vă atrofieze simţul, capacitatea de a simţi ce e bine pentru voi, atât în bucătărie cât şi aici. Lăsaţi plantele mai mult în apă decât atunci când faceţi ceai, cca. 15 minute. Între timp, lăsaţi apa să curgă în cadă până la nivelul şoldurilor, nu al burţii, apoi turnaţi apa cu ierburi. Dacă vreţi să staţi mai mult şi apa se răceşte, mai lăsaţi să curgă apă fierbinte. Voi decideţi dacă faceţi duş după aceea sau nu.

Hemoroizi

Cei care suferă de hemoroizi după o naştere grea, din cauza unei alimentaţii greşite sau datorită lipsei de mişcare, este bine să termine duşul cu un jet rece de apă pe fund. În plus, preventiv, acordaţi atenţie digestiei şi faceţi mişcare – asta duce la dispariţia hemoroizilor.

Zilele Sagetatorului

SagetatorZilele Săgetătorului au influenţă asupra coloanei vertebrale şi a coapselor. Tot ceea ce faceţi pentru coapse în cele 2-3 zile ale Săgetătorului are un efect benefic dublu, de vindecare sau de prevenire. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în această zonă. Tot ceea ce afectează coapsele în zilele Săgetătorului este mai negativ decât în alte zile – de exemplu o drumeţie solicitantă pentru cei fără exerciţiu. O metodă împotriva de combatere a celulitei Cine are probleme cu celulita în zona şoldurilor şi a coapselor are nevoie de ajutor pentru ţesuturi şi metabolismul muscular. Nu are sens să combateţi simptomele.

Trebuie să scoateţi răul din rădăcini, şi acesta nu este cauzat de factori genetici moşteniţi. Nimic pe lumea asta nu este exclusiv moştenire genetică. Bineînţeles că poate reprezenta o parte din cauză, dar aceasta nu reprezintă un motiv să ne resemnăm. Atacaţi toate celelalte cauze şi succesul poate fi atât de mare, încât nu veţi mai avea nici un motiv să fiţi supăraţi pe strămoşii voştri. Problema cu celulita este de fapt un mic cerc vicios, care trebuie spart. Dacă se depun prea multe toxine în ţesuturi, grăsimea se depune, de asemenea, mai uşor. Depunerea de grăsime este, la rândul ei cauza principală pentru slăbirea ţesuturilor. În primul rând treceţi la prima dintre măsurile ce trebuiesc luate (alfa sau omega?): alimentaţie sănătoasă, adecvată. Încercaţi în acelaşi timp să îi luaţi multă vitamina E (dar, după cum am spus, niciodată sub formă de pastile).

Momentul cel mai prielnic sunt cele 14 zile ale Lunii în creştere, pentru că în această perioadă corpul asimilează foarte bine tot ce primeşte. De la Lună plină masaţi îndelung apoi timp de 14 zile zonele problemă cu un ulei bun. Aportul de vitamine şi de minerale, în special vitamina E, nu trebuie oprit, dar tratamentul intensiv al coapselor va fi reluat la intervale mai mari de timp. Nu renunţaţi la acestea în zilele Săgetătorului. Succesul acestei metode simple şi naturale în armonie cu ritmurile lunare va vorbi de la sine.

O plantă împotriva venelor vizibile

Aceste vinişoare, mici şi foarte vizibile sub piele, roşii sau albastre, pot fi combătute cu o metodă foarte eficace: faceţi rost de cânepă proaspătă (Eupatorium Cannabinum), măcinaţi-o şi puneţi acest amalgam pe locurile afectate atunci când Luna este în descreştere. Dacă aceste vene sparte se află pe şolduri, zilele Săgetătorului sunt ideale. Când Luna este în creştere aceste vene trebuie ignorate total. Nu trebuie să se ia nici o măsură, pentru ca tot ceea ce trebuie să dispară, în general, are nevoie de linişte când Luna este în creştere.

Zilele Capricornului

CapricornPuterea Capricornului influenţează mai ales pielea, dar şi genunchii şi sistemul osos în totalitate. Tot ceea ce faceţi pentru piele, genunchi şi sistemul osos în zilele Capricornului are un efect pozitiv dublu de prevenire sau vindecare. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale. Tot ceea ce afectează pielea, sistemul osos şi mai ales genunchii în zilele Capricornului are un efect negativ mai mare – de exemplu insolaţia sau urcatul scărilor în exces.

Curăţarea în profunzime a pielii

În zilele Capricornului este puternic influenţat tot ceea ce este legat de piele. Nu ar trebui să neglijăm niciodată îngrijirea pielii, dar mai ales în zilele Capricornului. O curăţare a pielii în profunzime este favorizată în aceste zile: nu ar trebui să rataţi zilele Capricornului. Dacă este nevoie de mici intervenţii pentru înlăturarea acneei sau a altor probleme de acest tip, intervenţia trebuie făcută atunci când Luna este în descreştere. Micile cicatrici rezultate din aceste operaţii trec repede când Luna este în descreştere. Diferenţa pe care o vedem în cazul tratamentului în profunzime este cunoscută tuturor, dar nu ştim şi motivul.

Nu numai Luna este răspunzătoare de acest lucru, deşi joacă un rol foarte important. Dacă folosiţi produse cosmetice naturale, valoroase, de exemplu un lapte demachiant la momentul oportun, atunci este suficient dacă ne curăţăm pielea zilnic. Nu este nevoie, în acest caz, de o curăţare în profunzime.

Stofa care produce alergii

Pentru a ne îngriji cum trebuie corpul trebuie să evităm să-l expunem non stop la substanţe otrăvitoare, substanţe care sunt conţinute foarte des în ziua de azi de hainele pe care le purtăm. Coloranţii, substanţele de protecţie a ţesăturii, metalele grele, cca.3000 de substanţe chimice (printre care „substanţa întăritoare” pentru mătase) şi, nu în ultimul rând, resturile de detergenţi declanşează de multe ori alergii. Acordaţi atenţie siglei „Bio”pe hainele voastre, întrebaţi şi mai ales: faceţi o regulă din a spăla fiecare haină nouă pe care o cumpăraţi, cel mai bine când Luna este în descreştere (bineînţeles nu costume, taioare, paltoane,etc).

Rufele devin mai curate în această perioadă, detergenţii nu rămân pe ele, murdăria de orice fel se dizolvă şi dispare mai repede (în special în zilele Vărsătorului, cel mai bine în zilele Peştilor, dar şi în cele ale Scorpionului sau Racului). Luna în creştere favorizează formarea spumei şi astfel mari cantităţi de detergenţi rămân pe haine. Bineînţeles că nu este posibil să spălăm toate hainele când Luna este în descreştere. Dar încercaţi să amânaţi spălatul pentru o mare parte din ele în această perioadă: pielea voastră se va bucura.

Prietenia cu soarele

BronzŞtim cu toţii că nu este bine, indiferent de tipul de piele, să stăm prea mult la soare fără să ne mişcăm pentru a ne bronza. Cercul vicios este uşor de explicat: pielea posedă o funcţie de protecţie naturală împotriva radiaţiilor solare puternice, dacă nu o suprasolicităm prin expunere prelungită la aceste radiaţii. Cremele şi loţiunile ecran nu ajută, nu susţin această funcţie naturală a pielii, ci o înlocuiesc! Acest lucru are ca urmare faptul că toate zonele corpului care în mod normal ar fi expuse radiaţiilor solare (gât, braţe, faţă, picioare, decolteu) devin mai sensibile şi îmbătrânesc mai repede. Aţi văzut vreodată pielea de pe spatele unui om de 80 de ani? Arată şi se simte ca pielea unui copil.

Mai există un argument împotriva folosirii fără măsură a cremelor şi loţiunilor ecran: acolo unde stratul de ozon este subţiat, rata cancerului de piele este în creştere. Ciudat este faptul că la grupele profesionale care lucrează mai ales sub cerul liber – constructori, fermieri, pădurari – rata cancerului de piele creşte mai încet. Este clar că ei, în cele mai multe din cazuri, renunţă la cremele ecran, din motiv că proprietatea atât de dorită a acestor creme nu are importanţă pentru ei: o bronzare rapidă puternică. Ei folosesc alte metode de protecţie, mai bune: îmbrăcăminte şi pălării de soare largi. În al treilea rând, ei ştiu când este momentul să se acopere.

Cremele protectoare nu au dus la pierderea capacităţii lor de a simţi graniţele pielii. Acum suntem siguri că puteţi trage singuri concluziile. În cele din urmă, s-a demonstrat, ceea ce oamenii cu o gândire sănătoasă ştiau de mult, şi anume că „alergiile la soare” de astăzi, atât de răspândite, se datorează cremelor protectoare, prin modificarea la căldură a substanţelor chimice din ele. Dacă întrebaţi Luna, şi ea ştie câteva lucruri despre statul la soare:

• Când Luna este în descreştere, bronzul obţinut este mai rezistent, iar când Luna este în creştere duce, din contră, la arsuri.

Luna în creştere în semnele de foc: Berbec, Leu şi Săgetător este foarte nefavorabilă pentru băile de soare. Pielea se usucă puternic şi se accelerează procesul de îmbătrânire.

Statul la soare în semnul Racului este întotdeauna defavorabil.

• Este foarte rău să adormim în soare. Un sfert de oră de somn este mult mai dăunător decât o oră în stare de veghe.

• Băile de soare mai mult de 15 minute sunt întotdeauna dăunătoare, indiferent de semnul în care este Luna. Un efect neutru îl are Luna în scădere, dacă nu este tocmai în Capricorn, Leu sau Rac.

Împrieteniţi-vă cu soarele, iubiţi-l şi căutaţi-l, conştienţi fiind că soarele nu poate face nimic dacă noi distrugem stratul de ozon. Dacă ne expunem razelor lui vindecătoare şi dătătoare de viaţă, până când pielea spune „gata”, dacă nu blocăm pielii această voce prin chimie, dacă învăţăm că bronzul nu este neapărat sănătos: dacă ştim toate acestea, soarele va deveni prietenul nostru.

Ingrijirea unghiilor si depilarea

UnghiiO altă excepţie de la dominanta unui semn zodiacal asupra unei zone o reprezintă zona degetelor de la picioare şi a unghiilor. Capricornul guvernează aceste zone ale corpului. Poate pentru că această zodie este răspunzătoare pentru piele şi unghiile nu sunt altceva decât transformarea stratului cornos al pielii într-un platou cornos. O altă ciudăţenie o reprezintă regulile de bază în îngrijirea unghiilor:

Pentru îngrijirea unghiilor de la mâini şi de la picioare momentul potrivit este vinerea, după apusul soarelui. Dacă pierdeţi acest moment, nu recuperaţi sâmbătă, pentru că este momentul cel mai nepotrivit.

De asemenea nepotrivite sunt zilele Gemenilor şi ale Peştilor. Capricornul este în general propice. Unghiile tăiate numai vineri seara şi în zilele Capricornului devin tari, puternice şi nu se mai rup uşor. Toate produsele de îngrijire cosmetice sunt inutile, pentru că ele combat simptomele în locul cauzelor. Regula de vineri seara este în afara ritmurilor lunare, dar funcţionează perfect. Încercaţi, succesul vă va uimi.

Depilarea

Dacă doriţi să îndepărtaţi o parte din părul de pe corp, indiferent de motive, atunci alegeţi momentul când Luna este în descreştere, ideal în zilele Capricornului. Numai atunci nu va creşte la loc prea repede.

Regulile de bază pentru depilare sunt:

 • Foarte bine la Luna în descreştere în Capricorn.
 • Bine la Luna în descreştere, dar nu în Leu sau Fecioară.
 • Neutru la Luna în descreştere în Berbec sau Taur.
 • Rău la Luna în creştere şi când Luna este în descreştere, în Fecioară şi Leu.
 • Foarte rău când Lună este în creştere în Fecioară şi Leu.

Vă rog să nu vă aşteptaţi ca părul să dispară pentru eternitate, dacă aţi ales momentul potrivit. Avem mare noroc că natura nu corespunde ideilor noastre despre perfecţiune. Natura este absolut perfectă, dar nu aşa cum o construim noi uneori. Adevărata frumuseţe înseamnă a prelucra perfecţiunea naturii, a o sublinia, a ne aminti de ea şi a o sprijini.

Zilele Varsatorului

VarsatorEnergia zilelor Vărsătorului influenţează gambele şi gleznele. Tot ceea ce faceţi pentru gambe şi glezne în zilele Vărsătorului are un efect pozitiv dublu, vindecător sau preventiv. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în această zonă. Tot ceea ce afectează gambele şi gleznele în această perioadă este mai dăunător decât în alte zile. Este important sa facem ceva benefic pentru pulpe .Prin îngrijirea corpului nu ar trebui să înţelegem numai aplicarea unei creme pe faţă. Îngrijirea corpului se referă şi la alte zone care de regulă sunt tratate prost dacă nu deloc, cum ar fi pulpele.

Cine nu face febră musculară de pe urma jogging-ului, nu are probleme cu varicele sau o pilozitate ridicată evită de regulă această zonă importantă şi mai ales prelungirea ei către genunchi. Gândiţi-vă că toate vasele de sânge şi nervii trec prin gambele subţiri. În zilele Vărsătorului nu trebuie să rataţi momentul să faceţi ceva binefăcător pentru gambe. Un masaj scurt, atent, cu ulei bun este răsplătit de această zonă cu o stare bună nebănuită răspândită în tot corpul. Cine este familiar cu regulile Kneipp şi cu utilizarea apei reci cunoaşte cu siguranţă efectele minunate ale unui jet de apă în această zonă.

Şi nu rataţi masajul uşor al genunchilor în zilele Capricornului sau ale Vărsătorului. Acest lucru va favoriza răspândirea unei energii plăcute în întregul trup. Varicele  sunt semnul unei circulaţii defectuoase a sângelui, de multe ori însoţită de constipaţie. Statul în picioare prelungit, efortul fizic unilateral şi ţesutul subcutanat slăbit contribuie la apariţia lor. Dacă se ajunge la operaţie: momentul trebuie să fie atunci când Luna este în descreştere! Evitaţi zilele Capricornului, ale Vărsătorului şi ale Peştilor, dar în special pe cele ale Vărsătorului! Dacă le operaţi în zilele Vărsătorului, când Luna este în creştere, puteţi rămâne în pat să le vedeţi cum cresc. Dacă alegeţi momentul potrivit, atunci nu mai reapar şi cicatricele sunt foarte mici sau nu apar de loc.

Masaţi zona cu o cremă ajutătoare, întotdeauna înspre genunchi, de jos în sus. Dacă aplicaţi cremă, are efect mai puternic când Luna este în creştere, pentru că substanţele sunt absorbite mai bine. Şi bineînţeles că aţi auzit şi aţi citit de mii de ori: mişcarea este unul din mijloacele cele mai eficace împotriva varicelor.

Zilele Pestilor

Pesti Peştii încheie parcursul Lunii prin semnele zodiacale şi un nou ciclu aşteaptă să înceapă. Berbecul a început cu influenţa asupra capului. Peştii încheie cu influenţa asupra picioarelor. Ceea ce faceţi pentru picioare în zilele Peştilor are un efect pozitiv dublu, de vindecare sau de prevenire, mai ales un masaj al zonelor reflexe din talpă. Cu excepţia intervenţiilor chirurgicale în acea zonă. Tot ceea ce afectează picioarele în zilele Peştilor are un efect negativ mai puternic decât în alte zile.

Îngrijirea picioarelor şi a degetelor de la picioare

Încălţămintea potrivită, pe care ar trebui să o schimbaţi des (chiar şi atunci când aceasta se potriveşte perfect) – aceasta este baza pentru o bună îngrijire a picioarelor. Un lucru mai puţin cunoscut: nu alegeţi niciodată ciorapi strânşi în zona degetelor de la picioare pentru că astfel nici pantofii largi nu ajută la nimic. Băile la picioare întăresc sistemul imunitar şi ajută circulaţia. Dacă picioarele transpiră puternic, baia în ceai de salvie este o alternativă minunată la produsele chimice, care de cele mai multe ori acţionează brutal asupra reglării transpiraţiei. Bătăturile nu ar trebui îndepărtate radical, pentru că reapar.

, aşa cum vom expune în continuare. Dacă pantoful este prea strâmt, urmarea sunt bătăturile. Aşadar purtaţi pantofi largi, scoateţi bătăturile atunci când Luna este în descreştere şi evitaţi zilele Peştilor – acestea ajută pe termen lung.

Unghii încarnate

Dacă le trataţi atunci când Luna este în descreştere, vor creşte din nou greşit. Excepţia este scoaterea lor: o mică operaţie atunci când Luna este în scădere ar avea succes (evitaţi zilele Peştilor). La fel de efectiv este şi tratamentul ciupercilor de pe picioare când Luna este în descreştere. În saloanele cosmetice, unghiile sunt câteodată „ajustate”: după îndepărtarea lacului de unghii, se curăţă întâi infecţia şi apoi se curăţă părţile laterale. Şi în acest mod putem ajuta unghia să crească normal.

Îndepărtarea stratului cornos

Stratul cornos gros este un rău care revine mereu. La picioare poate să aibă diferite cauze. Cel mai des sunt de vină pantofii – cum ar fi purtatul prea mult timp a aceleiaşi perechi de pantofi sau statul în picioare încălţaţi. Câteodată stratul cornos se formează în mai multe zone ale tălpii: un maseur al zonelor reflexe poate recunoaşte imediat ce organe interne slăbite sau bolnave aveţi. Pe lângă tratamentul prin masaj, este bine să îndepărtaţi stratul cornos.

Regulile de bază pentru îndepărtarea stratului cornos sunt:

 • Favorabil atunci când Luna este în descreştere, cu excepţia Peştilor şi a Capricornului.
 • Defavorabil atunci când Luna este în creştere şi când Luna este în descreştere în Peşti şi Capricorn.
 • Foarte defavorabil când Luna este în creştere în Peşti şi Capricorn şi cu două zile înainte de Luna plină, indiferent de semnul zodiacal.

Dacă înlăturăm stratul cornos la momentul potrivit, pielea rămâne moale şi sănătoasă mai multă vreme. În zilele Capricornului rămâne mai tare decât înainte, în zilele Peştilor rămâne prea sensibilă.

Tratarea negilor de la picioare

Remedii Remedii atunci când Luna este în descreştere, se pot îndepărta negii de pe picioare folosind usturoiul. Faceţi o gaură într-un pansament şi lipiţi-l seara pe neg, astfel încât acesta să rămână liber. Apoi tăiaţi felii un căţel de usturoi proaspăt şi fixaţi-l cu un alt plasture pe neg. Purtaţi-l toată noaptea. Dimineaţa îndepărtaţi pansamentele numai după duş, dacă este posibil. Repetaţi tratamentul în seara următoare şi opriţi-l la Lună nouă. Cu timpul negul devine mai închis la culoare şi în final poate fi smuls uşor de acolo. În general, negii ar trebui scoşi numai când Luna este în descreştere, indiferent unde se află pe corp şi de tratamentul folosit.

Dacă tratamentul nu a fost încheiat cu succes la Lună nouă, nu continuaţi decât la următoarea Luna plină! Negii trataţi atunci când Luna este în creştere revin şi se înmulţesc. Sucul de rostopască este foarte eficace şi valoros în tratarea negilor. Începeţi tratamentul atunci când e Lună plină şi ungeţi negii în fiecare zi cu suc proaspăt stors din rostopască. Este de ajuns să rupeţi o frunză, sucul este portocaliu şi musteşte în codiţa ruptă. Continuaţi tratamentul până la Lună nouă, chiar dacă negul a dispărut înainte. Aveţi grijă la haine, petele de rostopască se scot foarte greu.

Ciuperci de piele, de picioare, de unghii

Băile cu sare reprezintă un tratament eficace împotriva stratului cornos îngroşat şi a ciupercilor de la picioare, dar numai când Luna este în descreştere. În zilele Peştilor acţionează mai intensiv. Masajele cu alcool sunt bune şi atunci când Luna este în creştere. La ciupercile de la unghii, tăiatul sau pilitul unghiilor vinerea după apusul soarelui este deosebit de important. Pentru vindecarea ciupercilor de la unghii, puneţi puţin bitter suedez sau rachiu de fructe pe o bucăţică de vată şi umeziţi unghiile, insistând în canturile laterale, între unghie şi piele. Bitterul suedez colorează unghia maro.E o idee bună ca apoi să aplicaţi o cremă grasă.

Tăiatul părului la momentul nepotrivit

Sunteţi gata să experimentaţi mereu ceva nou? Câteodată reuşiţi să transformaţi nişte bucle superbe şi pline de viaţă într-un păr drept şi subţire, dacă vă tăiaţi părul în zilele Peştilor. Cine se confruntă cu mătreaţa, ar trebui să încerce. Încercaţi să vă tăiaţi părul de mai multe ori consecutiv în zilele Peştilor. Dacă nu ajută, reveniţi repede la Leu şi Fecioară.

Părul din urechi şi din nas ar trebui tăiat în zilele Peştilor, pentru că astfel devine mai subţire. Firele fine de par sunt foarte folositoare şi nu trebuie îndepărtate niciodată.

Dar oricum numai bărbaţii au astfel de probleme. Deci nu le smulgeţi şi nu folosiţi produse chimice. Nasul şi urechile o duc foarte bine şi fără chimie.

Masajul zonelor reflexe este cea mai eficace şi minunată metodă existentă de îngrijire a corpului. Şi nu numai atât: este cel mai eficace mod de prevenire şi de tratare a tuturor bolilor. Cine primeşte şi cine face masaj în tălpi ştie despre ce vorbim. La femeile însărcinate această metodă este de mii de ori mai importantă decât alte măsuri de prevenire. Şi aceasta nu este o simplă convingere, ci ştiinţă, cunoaştere! Fiecare viitoare mamă poate să prevină astfel o mulţime de neplăceri.

Masajul zonelor reflexe din talpă este de mare folos într-o dezintoxicare efectivă a corpului. Este atât de valoros pentru că toate organele şi zonele corpului îşi au terminaţia în acest perimetru restrâns al tălpilor. Asemenea acupuncturii (presiune într-un anumit punct al corpului), putem stimula prin presiuni şi frecări aceste zone şi prin aceasta şi organele şi zonele corpului corespunzătoare, ajutându-le să funcţioneze normal. Faceţi rost de o carte despre zonele reflexe şi veţi vedea tălpile voastre cu alţi ochi: ca mici hărţi ale corpului, ca porţi de intrare pentru regiuni ascunse.

„Aşa vorbeşte sufletul prin picioare” de Ingeborg Steiner, este o carte bună pe această temă. Masajul zonelor reflexe din talpă este şi o metodă de diagnosticare. În cele mai multe din cazuri punctele dureroase sau acoperite  cu un strat cornos mai gros corespund unor organe slăbite. Prin pantofii incomozi nu prejudiciem numai picioarele, ci facem rău întregului corp. Momentul potrivit nu joacă un rol prea important cu e în masajul zonelor reflexe, dar puterea zilelor din Peşti susţine într-o mare măsură efectul benefic al masajului.

În aceste zile ar trebui să masăm cu mai mare atenţie, pentru că suntem mai sensibili. Atunci când Luna este în descreştere, masajul zonelor reflexe are un efect mai pronunţat de dezintoxicare şi curăţare a organelor decât atunci când Luna este în creştere. Dacă vă orientaţi după ritmul zilnic al organelor, rezultatele vor fi uimitoare.

Acolo am aflat că o cauză majoră a slăbirii sistemului imunitar şi a apariţiei ciupercilor este lipsa mineralelor. Dat fiind faptul că noi ne compunem în mare parte din apă, este de mare importanţă pentru corp reglarea volumului de apă. Mineralele au, printre altele, şi această funcţie. În fructele de câmp scade constant nivelul mineralelor, pentru că pământul este secat. Pământul şi plantele tratate chimic fac fructele fără valoare pentru oameni. Aceasta este cauza multora dintre bolile datorate lipsei de minerale şi a afecţiunilor care derivă din acestea. Chiar şi la oamenii care se hrănesc „sănătos”. De aceea ar trebui să facem un pas în plus (sau să dăm această sarcină comunităţii) şi să cultivăm cereale, fructe şi legume naturale, fără îngrăşăminte – altfel ne vor mânca în curând ciupercile.

minte-luminata O viata sanatoasa Acţionaţi în concordanţă cu calendarul lunar, prin semnele zodiacale, dar nu uitaţi niciodată: atitudinea şi gândurile voastre fac corpul sănătos. Luaţi exemplul naturii. De ce animalele nu sunt niciodată supraponderale? Pentru că îşi folosesc simţurile. Noi nu suntem în lume pentru a suferi. Noi suntem aici pentru a ne aminti de bucurie şi de dragoste. Pe drumul acesta există şi examene. Altfel de ce am mai avea nevoie de voinţa liberă, pe care o avem în bagajul nostru? Numai acela care se îndreptă către semenii lui cu mai multă dragoste şi bucurie de viaţă va lua examenele, va trece încercările vieţii. Ceilalţi nu. Nu încă! Pentru că marea consolare este că următorul examen vine sigur. Şi cu el următoarea şansă să ne amintim de bucuria de viaţă şi de dragoste.

Să învăţăm să ne bucuram de viaţă şi să iubim? Nu, nu este nimic de învăţat. Ştim deja totul, numai că am uitat. Călătoria voastră prin corp nu va fi niciodată plictisitoare, şi veţi putea savura în fiecare zi noi aventuri împreună cu corpul, mintea şi sufletul vostru. Alimentaţie sănătoasă, îngrijire înţeleaptă a corpului, adevărata frumuseţe. Găsiţi adesea sfatul să mâncaţi produse locale. Motivele sunt evidente şi le-am expus pe larg. Dar nu dorim să pierdem ocazia să vă reîmprospătăm memoria şi să vă familiarizăm cu idei poate puţin străine. Fericirea unor oameni depinde de curajul lor de a accepta şi de a reflecta fără reţineri la aceste gânduri: De ce mergem uneori 20 de ani la rând în acelaşi loc în concediu? Pentru că ne simţim deosebit de bine acolo.

Pentru că peisajul „se potriveşte” cu noi – munţi, dealuri line, mare, deşert… Sau poate din cauza „mentalităţii” de acolo, marcată nu de oameni, ci de pietre, apă, aer, plante, animale, culori, mirosuri… Sau poate că nu avem nevoie numai de ceva de acelaşi fel cu noi, ci şi de ceva complementar. Sau poate pentru că nu ne-am găsit adevăratul „acasă”. Fiecare om este undeva pe pământ cu adevărat acasă. Şi acest „acasă” nu este în multe cazuri locul unde s-a născut sau a crescut.

Printre încercările, examenele minunate şi speciale ale existenţei noastre se numără şi descoperirea locului de care aparţinem şi unde putem spune: Aici sunt acasă. Şi este foarte posibil ca aceasta să fie un loc în celălalt capăt al lumii, cu oameni care nu arată ca noi – au altă culoare a pielii, alt păr, alţi ochi şi vorbesc altă limbă. Câteodată un om se naşte într-o regiune „grea”, cu multe elemente subpământene, cu mulţi cartofi şi carne, şi lipsă de mişcare. Aceasta nu este de suportat pentru un gânditor de o anumită sensibilitate, şi astfel el poate să rămână acolo, distrugându-se încetul cu încetul sau poate să plece în căutarea adevăratului „acasă”.

oglindaUn om chibzuit, serios, creşte înconjurat de pierde-vară, care trăiesc de azi pe mâine şi desconsideră total planurile de viitor. Fie capacităţile lui sunt recunoscute şi apreciate, fie el trăieşte în locul nepotrivit. Un lucru este clar  ׃nu trăiţi în nici un caz acasă, acolo unde nu vă iubeşte nimeni. Trebuie să găsim ceea ce este potrivit pentru noi, trecând peste spiritul epocii, norme şi naţionalism. Aici nu există nici o valorizare, ce anume este „bun”, ce este „rău”. Locul, vârsta, modul de gândire, sexul, tipul de om, momentul, toate joacă un rol. Este periculos a le trata în mod nediferenţiat, ca şi în domeniul alimentaţiei sănătoase. Nu face nici un bine nimănui.

Nu există niciodată reguli general valabile pentru viaţă. Sarcina noastră este să aducem la lumină legături, conexiuni şi prin asta să ne eliberăm de reguli şi de legi străine de natură şi de oameni – indiferent de domeniu. Totul trebuie să se dezvolte, să înflorească – natura ne arată aceasta în fiecare zi. Fiecare schimbare este ceva bun. Este frumos, minunat şi necesar ca vara să se transforme în toamnă. Numai oamenii blochează această evoluţie. De ce? Dezvoltarea înseamnă dezlegare, derulare, desfacere a ceea ce a fost legat, rulat şi închis. Până când ne regăsim. Nici un medic, nici un expert, nici un scriitor nu poate să facă aceasta pentru voi.

Voi sunteţi cei care trebuie să formaţi, să blocaţi, să acceleraţi, să derulaţi încet.Voi trebuie să luaţi decizia. Nu daţi niciodată cheia din mână. Dezvoltarea este opusul acumulării. Naşterea este ca un ghem care se desface. Fiecare activitate este o muncă de eliberare, de desfacere, nu un rău necesar. Este mereu o eliberare. Altfel, până şi o strângerea mesei după micul dejun ar fi un efort mare. Aveţi curajul să vă dezvoltaţi. Natura are acest curaj. Fără să acordăm atenţie pierderilor, spuneţi? Da, bineînţeles, pentru că nu există pierderi! Orice alt mod de gândire, orice altă perspectivă este obositoare, fadă şi ne îmbolnăveşte. De ce? Pentru că nu permite vântului schimbării să prindă puteri pentru regenerare, reînnoire.

Vant2Boala şi durerea sunt întotdeauna simptome ale stagnării, regresului, blocajului în corp, în spirit şi în gânduri. Puteţi spune: „Lupu-şi schimbă părul, dar năravul ba!” Dar ştiţi că nu este adevărat. Dacă ar fi adevărat, aţi trage după voi o piele de dinozaur, care cu fiecare zi ar deveni mai groasă şi mai tare. Pielea voastră este un exemplu permanent de înnoire. Pielea voastră îşi poate ieşi din piele. Şi noi. Fericire, frumuseţe şi sănătate, toate odată: sunt roadele unei atitudini de viaţă. Fericirea se instalează de la sine. Când v-aţi descoperit sensul şi menirea în viaţă şi aţi pornit la drum, ca să o împliniţi, cu tot sufletul. Dacă reuşiţi sau nu, nu are importanţă. Succesul şi norocul sunt pe drum. Şi fiecare punct de sosire este un nou început. Adevărata frumuseţe şi sănătate se instalează de la sine, dacă trataţi corpul aşa cum se cuvine – cu dragoste, cu măsură, înţelept, fără a ignora la nesfârşit funcţiile şi părţile sale, fără a abuza de ele sau a încerca să le eliminaţi.

Cine reuşeşte să apară în faţa oamenilor la a 100-a aniversare şi să le pară acestora într-adevăr frumos, înseamnă că nu şi-a pierdut intuiţia, acel simţ interior. O aşa sănătate şi frumuseţe sunt posibile pentru orice om. Pe calea către ele, vă putem însoţi câte puţin, cu mijloacele pe care le avem la dispoziţie: experienţa personală în aplicarea unor legi ale naturii, pe care le uităm sau le ignorăm câteodată. Pe acestea nu le învăţăm (încă…) în nici o şcoală. Ele sunt corelate, nu putem concepe un lucru fără celălalt: alimentaţia sănătoasă şi îngrijirea sănătoasă a corpului se completează, se împlinesc reciproc – şi duc la adevărata frumuseţe.

Respiratia Padurii(muzica celtica):

Profetia(muzica celtica):

Spiritele(muzica celtica) :

Pagina inspirata dintr-o carte extraordinara : “Ritmurile Lunii – Totul este permis… la momentul potrivit”  de Johanna Paungger si Thomas Poppe

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *