Cartea “Echilibru feminin”

“Femeile au proprile drumuri. Ele au abisul lor propriu. Femeile au menstruaţia. Nagualul mi-a spus că aceasta este poarta lor.În timpul menstruaţiei ele devin altceva. Ştiu asta pentru că atunci le învaţă pe fetele mele.”

“Al doilea cerc de putere ” – Carlos Castaneda

Cartea contine urmatoarele capitole:

1. Ce este energia feminină. Acceptarea corpului de femeie

De multe ori m–am întrebat care este drumul meu în viaţa , cum pot folosi energia feminina, ce cale să aleg şi ce ar fi cel mai bine pentru mine ca femeie. Întotdeauna când am căutat răspunsurile în exterior am avut de suferit şi de cele mai multe ori , chiar dacă oameni foarte bine intenţionaţi m-au sfătuit, ei nu trăiau în locul meu pentru a şti ce este cel mai bine pentru mine. Mi-am dat seama că nu exista defapt un drum predefinit , exista poate nişte considerente care ţin de mediul în care te naşti, de corpul pe care îl primeşti şi de educaţie însă acestea nu sunt definitorii. Drumul ţi-l faci singura şi cred că defapt drumul cel mai greu este către noi înşine , către a descoperi cine suntem. Pentru asta tot ce avem de făcut este să eliminăm blocajele care ne fac să nu vedem clar şi să începem să ne creăm conştient calea, pas cu pas .

2. Lucrul cu simboluri. Creaţia şi vizualizarea

De fiecare dată când drumul pe care mergem nu ne mai reprezintă putem schimba traiectoria . Tot noi punem indicatoarele şi reperele (sau ancorele) pe acest drum către noi înşine . Cea mai bună cale de a prezice viitorul este să îl creezi iar destinaţia acestui drum este destinaţia este către noi şi nu avem cum să greşim . Această carte conţine nişte unelte practice folosite de mine pentru a crea drumul meu . Bineînţeles că exista modalităţi multiple de a ajunge la tine, acestea sunt doar cele care m-au ajutat pe mine până acum şi cele pe care le dau mai departe aşa cum le-am înţeles şi le aplic eu. Drumul către tine este singurul drum şi cel care contează cu adevărat . De fiecare dată când te rătăceşti aceste instrumente te vor ajuta pe tine, femeie.

3. Respiraţia şi exerciţiile energetice.Orbita microcosmica

Fiecare dintre noi are acelasi corp, cu aceleasi canale energetice. Este mult mai usor sa ne cultivam energia daca intelegem caile principale de circulatie ale energiei in corpul nostru , sau asa numitele meridiane energetice. Sistemul nervos este foarte complex si poate directiona energia acolo unde este nevoie  daca dorim sa ne educam in acest sens.

4.Leacuri pentru fertilitate şi probleme menstruale

Ciclul menstrual este in medie același ca și ciclul lunar de 28 zile. Viața modernă cu lumina artificială și nopțile în mod constant luminate a perturbat înclinația noastră naturală de a fi în sincronizate cu luna. Planul biologic pentru ciclul nostru de fertilitate este foarte diferit de cum se întâmplă acum. Nu numai că suntem menite să fim sincronizate cu fazele lunii, suntem dar suntem de asemenea menite să fim sincronizate una cu cealalta. Cum  suntem uneori. Multe femei nu au nici o legătură cu Luna și nici o idee ce  faza este. Când încep practica observarii regulate a lunii ciclul lor începe să se sincronizeze cu fazele lunii. Ele incep sa ovuleze cu lună plină si sa aiba menstruatia la luna noua sau invers, în funcție de faza lor în viață. Și, uneori, se schimbă din nou, în funcție de alte influențe  externe.

5.Calendarul lunar al feminităţii

Dorinţa mea dintotdeuna a fost să pot ajuta , mai ales femeile care mi se pare că suferă pe lumea asta mult mai mult decât suferă bărbaţii. Aceasta este doar o stare de fapt la care am meditat ceva timp pentru a găsi soluţii de rezolvare, în primul rând pentru suferinţa mea. Mi-am dat seama că femeile, deşi suferă mai mult sunt făcute să se vindece mult mai uşor , mai ales dacă fac parte din diverse comunităţi pentru că împreună sunt mult mai conectate şi mai puternice.

6. Calendar lunar vs. Calendar solar

Femeile au folosit luna pentru a urmari ciclul de mii de ani . Astfel au aparut si primele calendare. Femeile din China au stabilit un calendar lunar acum peste 3000 de ani.  Inainte anul era  format din 13 luni lunare (de 28 de zile) adica 364 de zile  plus o zi . Când creștinismul a luat ființă, implicit s-au diminut si  vechile căi in care femeile erau mult mai aproape de natura . Calendarul lunar a fost inlocuit  de calendarul roman Solar, care este ceea ce majoritatea societăților occidentale urmează acum. Lunile sunt schimbătoare în lungime acum :  28, 29, 30 sau 31 de zile, în funcție de care lună  este  și  luna și fazele ei nu se mai potrivesc atat de perfect în sistem.De acest lucru, precum și de multe altele  multe femei pur și simplu nu -si mai “amintesc ” sau nu mai  acorda atenție atât de mult .

7. Exerciţii fizice pentru fazele lunii

Este important sa armonizam exercitiile pentru fiecare faza a ciclului (foliculara, ovulatorie, luteala si emnstruatia propriu zisa) . Astfel in faza foliculara se recomanda exercitii mai intense si dans mai intens specific tipului de personalitate , in faza ovulatorie exercitii de forta si de slabire  , in faza luteala pilates si exercitii energetice pentru eliberarea stresului iar in faza menstruala mai mult mers pe jos in natura , exercitii de relaxare si qi qong , tai chi si tensegrity (pase magice).

8.Alimentaţia în acord cu fazele ciclului(/a lunii)

Este bine sa actionam in concordanta cu respectarea legilor trofologiei (combinarea alimentelor) si cu indicatiile de preparare a hranei pt a nu distruge enzimele de-a lungul celor 4 saptamani ale ciclului nostru . Fiecarei  faze a ciclului (menstruala,foliculara, ovulatorie si luteala) ii corespund anumite alimente benefice pentru noi.

9. Ritualuri de trecere în viaţa unei femei

La fel cum avem dimineata avem un ritual ca ne trezim , facem dus si ne imbracam asa putem considera si ritualurile de luna noua sau luna plina . Femei din toata lumea se intalnesc in aceste zile si se ajuta reciproc, fac impreuna ritualuri de vindecare.  De altfel  femeia zilelor noastre ar trebui incurajata sa marcheze orice trecere din viata ei cu un ritual.  Una dintre dorinţele mele cele mai mari este ca nici o femeie să nu trebuiască să se mai prefaca nici o zi din viaţa ei că simte altceva decât ceea ce simte şi că este altceva decât ceea ce este.

10. Masaj terapeutic şi aromoterapie

Afectiunile care tin de dereglarile hormonale pt fi determinate de afectiuni ale glandelor endocrine care nu-si fac treaba din diverse motive sau din cauza tulburarilor genitale si a celor care tin de uter, ovare , trompe.

11. Construirea spaţiului interior de vindecare

Fricile mele îşi mai scot capetele din când în când , câteodată fug cât mă ţin picioarele şi mă întreb: bun şi ce se poate întâmpla maxim dacă de data asta nu plec? Doar să respir? Da, doar să respiri. God has your back. Cred că cea mai importantă misiune pe care o avem ca femei este să ne găsim balanta interioară, să fim echibrate şi să ne modelăm corpul ca o expresie a echilibrului interior, să avem o minte deschisă şi liniştită şi să aducem bucurie cu fiecare zâmbet sincer.

12.Vindecarea relaţiilor

Nu putem fi ceea ce suntem dacă ne otrăvim zilnic cu neiertarea părinţilor, neiertarea unui partener care poate ne-a rănit cândva sau neiertarea fiinţelor fata de care ne simţim trădate. Trebuie să ne acceptăm în totalitate originea, trecutul şi toate darurile prezentului pentru a ne înscrie pe traiectoria bună pentru noi, pentru a ne accepta că uneori suntem total pe dinafară fără a ne judeca prea aspru .

13. Vindecarea după divorţ

Re-invat să am încredere în inima mea şi în coincidenţe pentru că sincronicităţile m-au dus tot timpul pe un drum bun, chiar dacă poate de multe ori nu înţeleg sensul lor. Se spune că o coincidenţă este felul lui Dumnezeu de a-ţi arăta că este acolo şi nu te-a uitat.

14.Practici pentru femei

M-am întrebat eu însămi şi am întrebat pe Dumnezeu cum pot fi fericită făcând din ce în ce mai mult ceea ce îmi doresc şi având lângă mine oamenii potriviţi pentru asta. Răspunsul pe care l-am primit a fost că este necesară disciplina zilnica pentru a trăi viaţa pe care mi-o doresc, este necesar să mănânc mai multă hrană vie , să fac sport , să comunic deschis , din inimă şi totul va fi bine. Corpul meu a devenit în timp un barometru pentru tot ceea ce îmi face rău atât la nivel mental cât şi fizic . Mă bucur să las loc oamenilor să fie ceea ce sunt în prezenţa mea, un lucru extrem de important pentru mine (“holding the space”).

15. Ritualul preparării ceaiului de Kombucha

Kombucha este o ciuperca miraculoasa iar ceaiul probiotic obtinut este un energizant foarte puternic, perfect natural cu marea deosebire ca nu agita asa cum o fac energizantele din comert sau cafeaua. Dupa aproximativ 15 ani de baut cafea si multe kg in plus  am reusit cu ajutorul acestei bauturi sa renunt  la consumul exagerat de cafea fara a ma simti lipsita de energie dupa 2 h asa cum se intampla in cazul cafelei. In carte sunt prezentate pe larg modalitatile de fermentare si beneficiile multiple pe care le aduce digestiei prin detoxifierea organismului si mentinerea echilibruluii simbiotic al florei intestinale.

16. Interviuri

Căile terapeutice ale viitorului -INTERVIU cu instructor Cătălina Sandu

Belly-Dance, dansul feminităţii- INTERVIU cu Cristina Munteanu

Căile terapeutice ale viitorului – INTERVIU cu dr. Medicină Chineză Valy Ilies

Căile terapeutice ale viitorului -INTERVIU cu kinetoterapeut Alexandra Soveja

Căile terapeutice ale viitorului -INTERVIU cu Soul Healing therapist Christiana Dragomir

Căile terapeutice ale viitorului- INTERVIU cu terapeut Reiki Liviu Burlacu

Căile terapeutice ale viitorului-INTERVIU cu nutriţionista Mihaela Tibirna

Ilustratiile au fost realizate de buna mea prietena Eugenia .

Imi doresc că bucăţica de suflet pe care am pus-o în rândurile din carte  să vă ajute în primul rând pe voi cele care sunteţi predispuse extremelor , exceselor şi dependentelor de orice fel . Vă doresc să aveţi curajul de a simţi, de a spune, de a pleca, de a sta, de a practica,de a o lua de la capăt, de a lupta, de a renunţa, de a iubi şi de a fi. Cu drag

Cartea Echilibru feminin

 

Comenzi la 0762/680648 sau email contact@iulianaandronache.ro.