Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Calendarul lunar al fertilitatii (luna nouă)

February 26, 2017 @ 4:00 pm - 6:00 pm

RON35

Fertilitatea este nu inseamna numaidecat a avea un copil ci inseamna a folosi energia feminina pentru creativitate, pentru a manifesta in plan material proiecte , idei, dorinte. Desi in zilele noastre problemele menstruale si de fertilitate sunt atat de comune incat sunt considerate aproape normale si pentru multa lume este un tabu sa vorbeasca despre asta, exista metode foarte eficiente de a imbunatati viata noastra prin alimentatie , stil de viata si diverse practici de-a lungul celor 4 faze prin care trecem ca femei intr-o luna. 

Va propun ca in 2017 sa incepem onorarea noastra ca femei , onorarea ciclurilor de fertilitate si a energiei noastre feminine. Incepand din 29 dec 2016 (luna noua) va invit la cate 4 intalniri pe luna corespunzatoare celor 4 faze ale lunii in care sa lucram impreuna pentru a beneficia la maxim de ceea ce suntem , sa impartasim , sa ne “aducem aminte” , sa povestim, sa ne sprijinim, sa invatam sa manifestam ce ne dorim cu adevarat / sa facem ritualuri practice impreuna (si personalizat). Sunt aproximativ 4 ani de cand ma bucur de darurile calendarului lunar al feminitatii in viata mea , in fiecare zi invat ceva nou iar pentru 2017 imi propun ca impreuna cu voi sa construim un cerc de putere, intr-un mediu echilibrat, in care fiecare dintre noi sa-si gasesca locul si calea.

Veti primi la fiecare intalnire fise de lucru si diverse obiecte cu care vom lucra .  Contributia este de 35 RON /intalnire, sunteti invitate sa participati la toate intalnirile insa in functie de timpul pe care doriti sa-l alocati pentru aceasta activitate puteti alege sa participati la minim 2 intalniri pe luna. Fiecare intalnire va dura in jur de 2h .

Inscrieri la telefon :0762/680648(Iuliana) sau email la contact@iulianaandronache.ro.

Locatie: https://www.google.ro/maps/place/Strada+General+Henri+Mathias+Berthelot,+Ia%C8%99i/@47.1737631,27.5730785,17z/data=!3m1!4b1!4m2!3m1!1s0x40cafb6225104b5b:0x5b78c97b27ce178c

Vom discuta pe larg ce sa facem in fiecare faza(faza foliculara, faza ovulatorie, faza luteala si menstruatia propriu zisa) pentru a fi eficiente in tot ceea ce facem si pentru a avea o viata implinita facand lucrurile la momentul potrivit asa cum luna noua vine cu semintele inceputurilor care cresc , se implinesc(luna plina) si descresc pentru a creste din nou. Vom discuta pe larg despre conceptele de “White Moon”(Luna alba) si “Red Moon”(Luna rosie) si despre folosirea “Calendarului lunar al feminitatii 2017” cu aplicatii directe in viata de zi cu zi precum si despre cum sa folosim energetic orbita microcosmica si cum sa curatam pantecele de traume.

Programul de alimentaţie(nutritie)/exercitii energetice /stil de viaţa urmareste activitatile pe care le vom desfasura de-a lungul celor 4 saptamani corelate cu fazele lunii descrise mai jos:

-faza menstruala (aprox 29 dec 2016 -8 ianuarie pt “white moon”) Este perioada în care femeile sunt cele mai intuitive. Emisferele cerebrale comunica între ele cel mai mult în această perioadă. Marile intuiţii privind viaţa noastră se petrec acum , vedem viaţa aşa cum este şi cum merg lucrurile defapt.
-faza foliculara (aprox 8 ian-12 ian): Reprezintă introducerea hormonilor şi creşterea cantităţii lor şi se referă la dezvoltarea foliculilor în ovare . Secreţia de estrogen este stimulată de creşterea foliculilor. Este un timp propice pentru planning , proiecte , introducerea de lucruri noi .
-faza ovulatorie(aprox 12 ian-20 ian): Ovulaţia (sau menstruatie pt “red moon”) are loc la 12-24 de ore de când foliculul matur este eliberat de ovar. Femeile sunt mai radiante în această fază, starea generală este mult mai bună şi energia este mai ridicată. În această perioadă femeia este fertilă. Este o perioadă propice pentru networking, discuţii importante , femeile au un anumit magnetism “social”. Efectele durează cam 1 săptămâna.
-faza luteala(aprox 20 ian -28 ian) este cea mai lungă, poate ţine şi 12 zile. După 10-13 zile după ovulaţie corpul galben începe să se degenereze. Dacă nu a avut loc fecundarea cantitatea de estrogen şi progesteron scade brusc determinând apariţia mestruatiei. În această perioadă apare la foarte multe femei sindromul premenstrual.

Înainte de electricitate, femeile ovulau atunci când luna era plină, si sangearu când era intuneric (era luna noua). Asta pentru ca glanda pineală din creierul nostru trimite mesaje la ovarele noastre, sub forma de hormoni, pentru a elibera un ou pe baza cantitatii de lumină pe care simturile noastre cerebrale o detecteaza noaptea când dormim. La punctul cu cea mai lumina în noapte, luna plină, suntem “programate” să ovulam. Femeile care sunt mai putin expuse luminii artificiale noaptea sunt mai susceptibile de a fi în sincronizare cu luna, la fel ca și femeile care trăiesc în culturile primitive. Ovulatia la luna plină înseamnă menstruatie la luna noua, în momentul în care energia este orientata mai spre interior oricum.

Multe femei nu au nici o legătură cu luna și nici o idee ce faza este. Când încep practica observarii regulate a lunii ciclul lor începe să se sincronizeze cu fazele lunii. Ele incep sa ovuleze cu lună plină si sa aiba menstruatia la luna noua sau invers, în funcție de ce si-au ales sa manifeste în viață.

Ciclul de viață este ciclul femeii si anotimpurile ei de viață sunt la fel ca anotimpurile Pământului. Primavara – Fata, Summer – Mamă, Toamna – Maturitate (“Maga”), iarna – Intelepciune (“Crone”). Avem nașterea, creșterea, inflorirea, recolta, degradarea ,moartea si renașterea. Fiecare ciclu este de asemenea împărțit în patru sferturi, cum ar fi sezoanele Pământului. Săptămânile 1, 2, 3 și 4. Fiecare săptămâna a ciclului de fertilitate este la fel de diferita de celelalte săptămâni, după cum sezoanele Pamantului sunt diferite unele de altele. In caracteristicile fiecarei dintre aceste săptămâni sunt oportunitățile pentru viata noastra ca si femei . Prima saptamana avem energia primăvarerii. Apoi urmeaza doua saptamani de vara. Săptămâna trei este toamna si săptămâna patru este iarna. În fiecare săptămână înclinațiile noastre, nivelurile de energie, etc, precum și mesajele de la corpul nostru sunt diferite.

În prima săptămână (ziua 1 – Ziua 7): retragere in liniște. Creati situații în viața ta, astfel incat oamenii te vor lăsa în pace. Revizuirea vieții. Viziuni asupra modului cum poate fi acest nou ciclu. Dati drumul la căile sau convingerile si atitudinile care nu mai servesc – atât metaforic cat si fizic. Apoi urmeaza energia de primăvară. Un timp pentru plantarea semințelor metaforic vorbind pentru noul ciclu.

Săptămâna a doua (aprox zilele 8-14) : Cea mai multa energie, faza de creatie , energia de vară . Energie fizica, sexuala si creativa sunt la apogeu la ovulatie. Conștientizare sporita de sine. Mai interesate de aspectul fizic. Emotional “Mă simt fericita, entuziasmata, plina de energie”, “Pot face orice!”

Săptămâna trei (aprox zilele 15-21): Energie de toamnă. Mesajele pot fi pozitive sau negative, asociate cu sentimente de mândrie sau de eșec. Putem avea sentimente de eșec sau euforie, în funcție de ceea ce am realizat la vârful creativ, în câteva zile după ce ovulul a murit nefertilizat sau a fost fertilizat . Emotional : “Mi-am pierdut șansa mea”, “mă simt inutila”. “Sunt atât de minunata, uite ce am făcut!” Poti simti scutire sau regret (la a nu fi insarcinata, la propriu și la figurat). Dorim sa scapam de lucruri inutile din jurul vostru sau din viata noastra. Dorim o schimbare. Lucruri sau feluri de a fi, care nu ne mai sunt de folos apar mai ales acum. Acest lucru poate fi o confruntare sau o ușurare sau ambele. În funcție de cât de mult ati ignorat aceste indemnuri va depinde modul în care reacționați la ele din nou. Acest lucru se întâmplă pentru a obține atenția dumneavoastră astfel încât să le puteti da drumul.Emotional :”Totul pare a fi greu”, “Nu merge nimic” sau “am fost atât de ocupata, mă bucur că mă pot odihni acum”.

Saptamana patru (aprox zi 22-28): claritatea. Energie de iarnă. Lecțiile din acest ciclu sunt disponibile pentru a fi văzute și simțite. Fie te bucuri de unde ești cu viața ta sau te-ai saturat (din nou). Senzația de gata să dai drumul și sa predai sau senzație de frustrare și supărare.Mai puțin interesate de oricine altcineva, mai puțin disponibile emotional pentru alții. Concentrare pe interior: “Nu-mi cere să fac nimic, lăsați-mă în pace”, “M-am prins acum, mă eliberez de acest lucru si nu-l mai repet ciclul viitor”.

profile picture

Details

Date:
February 26, 2017
Time:
4:00 pm - 6:00 pm
Cost:
RON35
Event Category:
Event Tags:
, , ,

Organizer

Iuliana Andronache
Phone:
+40762680648
Email:
contact@iulianaandronache.ro
Website:
www.iulianaandronache.ro

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *